Daniel Sunjata - Sapunice | Sapunice
Daniel-Sunjata

Daniel Sunjata

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Američki glumac afričko-američko-iransko-njemačkih korijena rođen je 30. 12. 1971. u gradu Evanston (Illionis).

Puno ime mu je Daniel Sunjata Condon, a visok je 185 cm.

Djetinjstvo provodi u Chicagu gdje je završava srednju školu Mount Caramel High. Pohađao je studije Florida A And M University i University of Southwestern Louisiana, a diplomirao je na New York University. Uz to je pohađao i glumačku školu Tisch School of the Arts (MFA).

Danielov repertoar uz angažman na televiziji i filmu obuhvaća i rad u kazalištu. Tako je bio nominiran za nagradu Tony za ulogu Darrena Lemminga u predstavi Take Me Out, (r. Richard Greenberg). Pojavio se i u Henriku VIII. na njujorškom festivalu New York Shakespeare Festival i u Twelfth Night u kazalištu Guthrie Theater.

Prošle godine glumio je modnog dizajnera Jamesa Hofta u filmskoj adaptaciji bestseler romana The Devil Wears Prada , glumeći sa Meryl Streep i Anne Hathaway. Sunjata je glumio i u filmu Woody Allena, „Melinda Melinda“. Glumio je i u filmu Bad Company sa Anthoniyem Hopkinsom i Chris Rockom, te u filmu Chaze Paluinterija „Hoel“ sa Penelope Cruz i Susan Sarandan. Na kraju 2004. glumio je Langston Hughesa u filmom Rodneya Evansa „Brother to Brother“.

Na malom ekranu, Sunjata se pojavljivao u serijama „Love Monkey“, „Law And Order : SVU“, „Sex and the City“, Warner Brosovoj seriji „DC“

2003. časopis People ga uvrštava među 50 najljepših ljudi.

Trenutno boravi u New Yorku.

Filmografija:

The Bronx Is Burning (2007)
The Devil Wears Prada (2006)
Love Monkey (2006)
Law And Order (2005)
Rescue Me (2004)
Melinda and Melinda (2004)
Noel (2004)
Brother to Brother (2004)
Ed (2003)
Sex and the City (2002)
Bad Company (2002)
All My Children (2001)
Feast of All Saints (2001)
Law And Order: Special Victims Unit (2000)
D.C. (2000)

Twelfth Night, or What You Will (1998)

Komentari