Daniela Castro - Sapunice | Sapunice
Daniela-Castro

Daniela Castro

Rođendan: 17. 8. 1969.

Znak: Lav

Daniela Castro je meksička glumica rođena 17.8.1969. godine u gradu Mexicu.

Daniela je od djetinjstva bila okružena umjetnicima, s obzirom da je nećakinja članova ansambla Castro Brothers, (Artura, Gualberta i Benita) koji su nevjerojatno talentirani, i koji su utjecali na odluku da odabere umjetnički poziv.

Glazba ju je privlačila od malih nogu i zbog toga upisuje Centro de Estudios Artisticos de Televisia, koja ju je usmjerila u glumačkom pravcu. Isprva nastupa u kazalištu, no ubrzo joj je ponuđena uloga Patricije u sapunici Un Nuevo amanecer 1988. godine (u kojoj je glumila i Salma Hayek). Otada nastupa u brojnim sapunicama (poput Nuevo amanecer, Un, Mi segunda madre, Dias sin luna), a 1997. godine osvaja nagradu TV Novelas za glumicu godine. Uz nastupe u sapunicama, pojavljuje se u horor-filmu Viaje Directo al Infierno iz 1989. godine.

1998. godine debitira kao pjevačica u programu Cristina. Tada je ujedno otkrila svoj san o pjevanju pjesme sa ocem koju bi posvetila svojoj majci. 3.9.1999. godine snimila je glazbeni CD Junto A Ti.

Daniela je imala dvije romantične veze: prvu sa direktorom nogometnog programa Jorge Camposom (koji je bio član nogometne reprezentacije Mexica) a drugu sa glumcem Raul Araiza. Udala se 19.6.1999. godine za Gustava Diaza Ordaza (unuka bivšeg Meksičkog predsjednika istog imena) s kojim ima dvije kćeri.

Filmografija:

Mi pecado (2009)
Mujeres asesinas (2009)
Pasion (2007)
El Noveno mandamiento (2001)

Desencuentro (1997)
Canaveral de pasiones (1996)
Mujer, casos de la vida real (1996)
Los temerarios (1993)
Triangulo (1992)
Cadenas de amargura (1991)
Infamia (1991)
Balada por un amor (1990)
Dias sin luna (1990)

Viaje directo al infierno (1989)
Mi segunda madre (1989)
Un Nuevo amanecer (1988)

Komentari