Danira Gović - Sapunice | Sapunice
Danira-Govic

Danira Gović

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Danira Gović je dvadesetdevetogodišnja hrvatska glumica rođena u Šibeniku.

Otac Miljenko joj je umirovljeni stolar, a majka Radojka, računovotkinja u šibenskoj lučkoj kapetaniji, i ima brata Damira. Nakon završene srednje ekonomske škole, Danira je prije desetak godina stigla u London gdje je namjeravala ostati šest mjeseci radeći kao babysitterica.

No, privremeni posao pretvorio se u stalan boravak u britanskoj prijestolnici. Nakon čuvanja djece, neko vrijeme radila je u trgovini gdje je prodavala grudnjake, a onda je dobila posao konobarice u londonskom National Theatreu, gdje je promatrala razne glumce i predstave, što se pokazalo sudbonosnim za njezinu glumačku karijeru. Otišla je na audiciju na dramskoj akademiji gdje je bila primljena i dobila stipendiju za pokrivanje troškova školovanja.

Nakon mnogo pokušaja našla se na pravom mjestu u pravo vrijeme; dobila je ulogu u BBC-ovoj seriji “Hotel Babylon”, gdje tumači lik Hrvatske sobarice. Lik je bio napisan samo za jednu epizodu ali se producentima toliko dopao da su ga odlučili napraviti stalnim. Osim na BBC-u možemo je gledati i na RTL televiziji u sapunici “Zabranjena ljubav”, u kojoj tumači lik frizerke Angeline koja ima burnu prošlost i puna je tajni.

Danira živi u sretnoj vezi u iznajmljenom stanu u četvrti Kensington, a subotom na Portobello Roadu najradije ispija kave s prijateljima, britanskim glumcima Julianom Rhindom-Tuttom i Dexterom Fletcherom. Nostalgiju za Hrvatskom Danira lakše podnosi jer joj u Londonu žive i dvije prijateljice iz osnovne i srednje škole.

Filmografija:

Zabranjena ljubav (2007)
Hotel Babylon (2006)
Sex Traffic (2004)
The Mother (2003)
Manchild (2002)

Komentari