Danna Garcia - Sapunice | Sapunice
danna_garcia_05

Danna Garcia

Rođendan: 4. 2. 1978.

Znak: Vodenjak

Danna Garcia je kolumbijska glumica i pjevačica rođena 04.02.1978. godine u Bogoti.

Puno ime joj je Danna Maria Garcia Osuna, nadimak Dannita, a visoka je 155cm.

Danna je kći kolumbijske pjevačice Claudije Osune. 1994. zajedno sa sestrom Claudiom oformila je band “Cafe Moreno” i izdala album “Momposino” koji ostvaruje tri platinasta izdanja. Iste godine dobiva svoju prvu glavnu ulogu u telenoveli “Cafe con aroma de mujer”. Danna govori engleski, njemački i francuski. Diplomirala je glumu na “Teatro Nacional de Colombia”.

Godine 1996. postaje prva Kolumbijska glumica koja glumi u Meksičkoj telelnoveli, kada za Tv Azteca Channel prihvaća ulogu u “Al norte del corazon”. Danna je najpoznatija po glavnim ulogama u serijama kao što su “Pasion de Gavilanes” (2003) i “La Revancha” (2000).

2006. godine potpisuje ugovor sa kozmetičkom kućom Maybelline kao glasnogovornik za Latinsku ameriku a iste godine i ugovor sa Garnier Fructisom kao model za kosu. 2008. Danna je pobijedila na izboru za 50 najljepših lica prema časopisu “People en Espanol’s Los 50 mas Bellos”.

Obožava odjeću Dolce and Gabbana, Roberto Cavalli i Alberta Ferreti i cipele Giussepe Zannoti. Ima kuće u Miamiju, Bogoti, Meksiku i Los Angelessu.

Filmografija:

Ruta 35 (2016)
Lo imperdonable (2015)
Camelia La Texana (2014)
Qué bonito amor (2013)
El cielo en tu mirada (2012)
Alguien te mira (2010)
Bella calamidades (2010)
Un gancho al corazon (2008)
Tiempo final (2008)
La traicion (2008)
Decisiones (2007)
Corazon partido (2005)
Te voy a ensenar a querer (2004)
Pasion de gavilanes (2003)
Lo que callamos las mujeres (2002)
La revancha (2000)

Hablame de amor (1999)
Perro amor (1998)
Al norte del corazon (1997)
El dia es hoy (1996)
Victoria (1995)
Cafe con aroma de mujer (1993)

Imaginate (1987)

Komentari