Danton Mello - Sapunice | Sapunice
Danton-Mello

Danton Mello

Rođendan: 29. 5. 1975.

Znak: Blizanci

Danton Mello je  brazilski glumac Danton Melo rođen 29.5.1975. godine u gradu Passos (Minas Gerais), ali nakon nekoliko tjedana odlazi sa familijom u Sao Paolo.

Puno ime mu je Danton Figueiredo Melo. Brat mu je Selton Mello. Njegovo ime (Selton) dolazi od majčinog (Selva) i očeva imena (Dalton) – Sel + Ton. Majka Selva im je domaćica a otac Dalton, bankovni službenik.

Danton započinje karijeru u programu Darcio Fieldsa. Tamo ga je zapazio producent glumačke agencije i zajedno sa bratom ga poziva na testiranje. Nakon 5 godina, nastupa u svojoj prvoj reklami, kao najvaljivač za Torpedinho da Estrela.

Uskoro se pojavljuje u brojnim reklamnim kampanjama za magazin Parade i izdavačke kuće Bloch i April, zatim za Coca-Cola, Mc Donald’s, Store Arapua, Biscoitos Tostines, Real Bank, Drogasil and Estrela. te u jednogodišnjoj kampanji za Brastemp.

1984. njegova obitelj se seli u Rio De Janeiro, gdje Danton dobiva ulogu u telenoveli A Gata Comeu. Otada je glumio u različitim filmovima i sapunicama. Pojavio se kao dvojnik Leonarda DiCapria u čak četiri filma, uključujući Titanic.

Od 1993. – 2004. godine bio je oženjen je sa Laurom Malin s kojom ima kćeri Luisu (rođ. 2001. godine) i Alice (rođ. 2003. godine).

Imao je ozbiljnu nesreću helikopterom 1998. godine.

Filmografija:

Sinha Moca (2006)
Ouro Negro (2006)
Sob Nova Direcao (2005)
Quanto Vale Ou E Por Quilo? (2005)
Cabocla (2004)
Araguaya - A Conspiracao do Silencio (2004)
Tudo Isto E Fado (2004)
O Preco da Paz (2003)
Jamais Te Esquecerei (2003)
Benjamim (2003)
Voce Decide (2000)

Terra Nostra (1999)
Torre de Babel (1998)
Hilda Furacao (1998)
Malhacao (1995)
Dona Anja (1996)
A Viagem (1994)
Guerra Sem Fim (1993)
Despedida de Solteiro (1992)

Tieta (1989)
Vale Tudo (1988)
Mandala (1987)
Novo Amor (1986)
A Gata Comeu (1985)

Komentari