David Hasselhoff - Sapunice | Sapunice
David-Hasselhoff

David Hasselhoff

Rođendan: 17. 7. 1952.

Znak: Rak

David Hasselhoff je američki glumac i pjevač rođen 17.7.1952. godine u Baltimoreu.

Djetinjstvo je proveo na Floridi, a zatim seli s obitelji u Atlantu. Nakon završene srednje škole diplomirao je glumu na  California Institute of the Arts.

Prvu važniju ulogu ostvario je u poznatoj sapunici s kraja 70-ih Mladi i nemirni (The Young and the Restless), međutim, proslavio se glavnom ulogom u popularnom serijalu iz 80-ih Knight Rider, te glumeći spasioca Mitcha Buchannona u seriji Baywatch.

Krajem 80-ih David je započeo i svoju glazbenu karijeru, a zapažen je nastupom prilikom rušenja Berlinskog zida. Kao pjevač kratko je bio popularan, i to prvenstveno u Austriji i Njemačkoj gdje je njegova pjesma Looking for Freedom zauzela prvo mjesto na top-ljestvici.

Godine 1996. dobio je svoju zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih, a od 2006. godine član je žirija NBC-jeve emisije America’s Got Talent. Iako je i dalje vrlo aktivan kao glumac (posljednjih se godina okušao i u kazalištu), u zadnje se vrijeme više govori o njegovom dugogodišnjem problemu s alkoholizmom.

Ženio se dvaput. S prvom ženom Catherine Hickland bio je u braku pet godina, a u drugom braku s glumicom Pamelom Bach dobio je dvije kćeri. No, i taj je brak 2006. godine okončan razvodom.

Filmografija:

The Legend of the Dancing Ninja (2009)
To Live and Dine in LA (2009)
Anaconda III (2008)
Knight Rider (2008)
Click (2006)
Dodgeball: A True Underdog Story (2004)
Baywatch: Hawaiian Wedding (2003)
Still Standing (2003)
Fugitives Run (2003)
Just Shoot Me! (2002)
Shaka Zulu: The Citadel (2001)
Layover (2001)
Jekyll And Hyde: The Musical (2001)
One True Love (2000)
Baywatch (1989)

3rd Rock from the Sun (1999)
Legacy (1998)
Nick Fury: Agent of Shield (1998)
Baywatch: White Thunder at Glacier Bay (1998)
NightMan (1997)
Baywatch Nights (1995)
Gridlock (1996)
Baywatch: Forbidden Paradise (1995)
Avalanche (1994)
Ring of the Musketeers (1992)
The Bulkin Trail (1992)
Knight Rider 2000 (1991)
The Final Alliance (1990)

W.B., Blue and the Bean (1989)
Fire and Rain (1989)
La casa 4 (Witchcraft) (1988)
Zärtliche Chaoten II (1988)
Perry Mason: The Case of the Lady in the Lake (1988)
Starke Zeiten (1988)
Shaka Zulu (1987)
Bridge Across Time (1985)
The Cartier Affair (1984)
Knight Rider (1982)
The Love Boat (1980)
Semi-Tough (1980)

Pleasure Cove (1979)
Starcrash (1978)
Revenge of the Cheerleaders (1976)
The Young and the Restless (1973)
The Dean Martin Show (1973)

Komentari