Debra Messing - Sapunice | Sapunice
Debra_Messing

Debra Messing

Rođendan: 15. 8. 1968.

Znak: Lav

Debra Lynn Messing je američka glumica rusko-poljskog podrijetla rođena 15.8.1968. godine u New Yorku.

Već je u srednjoj školi glumila u dramskim predstavama i mjuziklima, a kasnije je diplomirala kazališnu umjetnost.
Iako se već 90-ih pojavljivala u filmovima, TV-serijama i Broadwayu, proslavila ju je glavna uloga u seriji Will and Grace donijevši Debri veliku popularnost i Emmyja 2003. godine.

U seriji Zbogom, bivši  (The Starter Wife) Debra glumi Molly Kagan, razvedenu ženu koja će sve učiniti kako bi opet bila uspješna i poželjna. Za tu je ulogu dvaput bila nominirana za Zlatni globus, a 2007. godine dobila je i nominaciju za Emmy.

Supruga Daniela Zelmana, glumca i scenarista, Debra je upoznala 1990. na studiju. Vjenčali su se 2000. godine, a 2004. godine dobili sina Romana. Žive u New Yorku.

Godine 2002. Debra je prema časopisu People uvrštena u 50 najljepših ljudi svijeta, a 2003. godine TV Guide ju je proglasio najbolje odjevenom ženom.

Filmografija:

Nothing Like the Holidays (2008)
The Starter Wife (2008)
The Women (2008)
The Starter Wife (2007)
Lucky You (2007)
Purple Violets (2007)
Open Season (2006)
The Wedding Date (2005)
Garfield (2004) (voice)
Along Came Polly (2004)
King of the Hill (2002)
Hollywood Ending (2002)
The Mothman Prophecies (2002)

Jesus (1999)
Will And Grace (1998)
Celebrity (1998)
Prey (1998)
McHale's Navy (1997)
Seinfeld (1996)
Partners (1995)
A Walk in the Clouds (1995)
Ned and Stacey (1995)
NYPD Blue (1994)

Komentari