Dexter Fletcher - Sapunice | Sapunice

Dexter Fletcher

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Britanski glumac rođen je 31. 01. 1966. u North Londonu.

Ima dva brata, Steve i Grahama, a visok je 168 cm

Pohađao je srednju školu Creighton (poznatu kao Fortismere) u Muswell Hillu. Završio je u glumačku školu Anna Scher Theatre School.

Prvu filmsku ulogu ostvaruje 1976. godine kao Baby Face u filmu Bugsy Malone. Prvijenac na pozornici ima slijedeće godine u Night’s Dream produkciji A Midsummer. Kao dječiji glumac, dobiva uloge u britanskoj produkciji ranih 80-tih (The Long Good Friday i The Bounty).

1990. godine pojavljuje se na TV-u kao buntovan tinejđžer Spike Thompson u Press Gangu. Njegov američki naglasak bio je toliko uvjerljiv da su ga neki obožavatelji smatrali rođenim amerikancem. Glumio je u filmovima The Rachel Papers, Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Layer Cake i Universal’s Doom kao časnik za vezu sa nadimkom Pinky.

Na TV-u se pojavljuje u glavnim BBC / HBO dramama, Band of Brothers i sporednom ulogom u povijesnoj drami BBC One, The Virgin Queen. Pojavljuje se i u videospotu Kylie Minogue 1997. godine Some Kind of Bliss.

1991., Buster Edwards, postao je žrtva pljačke, doduše pod stvarnim okolnostima. U subotu 15.lipnja oko 15:00 sati, britanski glumac Dexter Fletcher trčao je ulcom Mepham i pokupio 2 buketa cvijeća, vrijedih 5 brit. funti, iz Edwardsovog kioska. Edwards nije krenuo u potjeru zbog straha za kiosk. Fletcher je viđen u bijegu prema ulici York sa cvijećem. Edwards je prijavio krađu policiji sa opisom napadača kao “momak iz filma The Rachel Papers”. Fletcherova nesreća je bila u tome što ga je Edwards vidio na filmu prije nekoliko dana. Fletcher je uhićen i oputužen za krađu. Slijedeći tjedan, Fletcher se pojavljuje na sudu i priznaje krivnju. Dobio je uvjetnu kaznu na 12 mjeseci i globu od trideset funti. U obrani Fletcher tvrdio je da je cvijeće za njegovu djevoku Julie Sawalha, ali da je izgubio karticu i novac, te da ga nije imao čime platiti. Fletcher se naknadno ispričao Edwards-u i nadoknadio mu štetu za cvijeće.

1993. godine postaje voditelj Gamesmastera, showa Channel 4A. TV show je bio u 3. sezoni i priča se da tadašnji voditelj Dominik Diamond nije bio sretan odlukom producenata showa da uzmu McDonalds za glavnog sponzora, te je napustio show. Dexter je orginalno trebao biti poseban gost u 3. sezoni , ali su mu ponudili posao voditelja. Njegov je stil najave bio pod teškom kritikom publike, da je njegova ‘in-your-face’ previše i nije u skladu sa showom. Bez lažnog naglaska, neki gledatelji su vjerovali da njegov izvorni Cockney slang, bio ustvari stavljen u show da ga učini suvremenijim.

Bio je u vezi sa Juliom Sawalha, glavnom glumicom Press Ganga i sa Lizom Walker. Od 1997. godine je u braku sa redateljicom Daliom Ibelhauptaite, a žive u Londonu i Los Angelesu.

Filmografija:

Stardust (2007)
Mansfield Park (2007)
Hotel Babylon (2006)
Tristan + Isolde (2006)
In Your Dreams (2006/II)
The Virgin Queen (2005)
Doom (2005)
A Bear's Tail (2005)
Layer Cake (2004)
The Secret of Year Six (2004)
The Deal (2003)
Stander (2003)
Below (2002)
Band of Brothers (2001)
Pandaemonium (2000)

Tube Tales (1999)
Topsy-Turvy (1999)
Let the Good Times Roll (1999)
Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)
Solomon (1997)
The Man Who Knew Too Little (1997)
The Famous Five (1997)
If You Loved Me... (1997)
Time Enough (1997)
Jude (1996)
Dead London (1996)
Pseudo Realities (1996)
Aristophanes: The Gods Are Laughing (1995)
Shootfighter II (1995)
Soldier Soldier (1992)
The Big One (1992)
Murder Most Horrid (1991)
Out of the Blue (1991)
All Out (1991)

Press Gang (1989)
El Sueno del mono loco (1989)
Boon (1989)
When the Whales Came (1989)
The Bill (1989)
The Rachel Papers (1989)
The Raggedy Rawney (1988)
The Comic Strip Presents... (1988)
Lionheart (1987)
Gothic (1986)
Dramarama (1986)
Caravaggio (1986)
Revolution (1985)
Wings of Death (1985)
The Bounty (1984)
4D Special Agents (1981)
The Long Good Friday (1980)
The Elephant Man (1980)
Jukes of Piccadilly (1980)

Les Miserables (1978)
Bugsy Malone (1976)

Komentari