Dominika Paleta - Sapunice | Sapunice
Dominika-Paleta

Dominika Paleta

Rođendan: 23. 10. 1972.

Znak: Vaga

Dominika Paleta je poljska glumica rođena 23.10.1972. godine u gradu Krakowu.

Puno ime joj je Dominika Paleta Paciorek, a visoka je 167 cm.

Dominika je starija sestra planetarno poznate glumice Ludwike Palete. Otac joj je poznati muzičar Zbigniew Paleta, koji se preselio s obitelji u Meksiko, kad mu je tamo ponuđen trajni angažman. Diplomirala je povijest umjetnosti na Universidad Iberoamericana u Meksiku. Iako se u početku dvoumila između poziva spisateljice, privatne istražiteljice i glumice, ipak odabire glumu. To se pokazalo ispravnom odlukom, jer već 1998. godine osvaja nagradu za najbolju debitanticu za ulogu Geme u telenoveli La Usurpadora.

Dominika govori tri jezika: španjolski, engleski i poljski. Obožava putovanja u slobodno vrijeme, a omiljeni gradovi su joj New York, Krakow i Pariz.

Supruga glumca Fabiana Ibarru upoznala je u meksičkom gradu Coyoacanu u hotelu Plaza de la Conchita. Oženili su se 2000. godine i imaju dvije kćeri Marie i Altanu, i žive u gradu Meksiku.

Filmografija:

Triumpho Del Amor (2010)
Mujeres Asesinas 3 (2010)
Manana es para siempre (2008)
El juramento (2008)
Trece miedos (2007)
Yo estaba ocupada encontrando respuestas, mientras tu simplemente seguias con la vida real (2005)
Los plateados (2005)
La noche de siempre (2005)
Ladies' Night (2003)
El alma herida (2003)
La intrusa (2001)
Por un beso (2000)
Locura de amor (2000)
Mujer, casos de la vida real (2000)

Camino a casa (1999)
Tres mujeres (1999)
La usurpadora (1998)
Amada enemiga (1997)

Komentari