Don Johnson - Sapunice | Sapunice
Don-Johnson

Don Johnson

Rođendan: 15. 12. 1949.

Znak: Strijelac

Donnie Wayne “Don” Johnson američki je glumac rođen 15.12.1949. godine u Flat Creeku.

U dobi od šest godina Johnson se preselio iz Missourija u Wichita, Kansas. Godine 1967 diplomirao je na South High School, u kojoj je bio uključen u kazališni program. Kao senior, igrao je glavnu ulogu Tonyja u “West Side Story”. Johnson je studirao dramu na A. C. T.- u (American Conservatory Theater) u San Franciscu. Njegova prva veća uloga bila je 1969. godine u drami “Fortune and Men’s Eyes”, u kojoj je Johnson utjelovio glavnog lika.  

Njegova najpoznatija uloga kojom se proslavio je uloga Sonnyja Crocketta u seriji Miami Vice iz 80-ih godina prošlog stoljeća. Spomenuta uloga donijela mu je veliku slavu i uspjeh. Također je imao glavnu ulogu u još jednoj policijskoj seriji pod nazivom Nash Bridges. Nedavno pak je utjelovio lik u HBO seriji Eastbound and Down, u kojoj je glumio oca glavnog lika Kennyja Powerasa.

Johnson je dobitnik Zlatnog globusa za svoju ulogu u seriji Miami Vice, dobitnik je APBA Offshore Svjetskog kupa, a također je dobio zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih. Johnson je i pjevač, tekstopisac, producent te redatelj. Objavio je dva albuma pop glazbe 1980-ih, jedan 1986. te drugi 1989. godine.

Filmografija:

Born to Be a Star (completed)

A Good Old Fashioned Orgy (2011)
Vineyard Haven (2010)
Glenn Martin DDS (2010)
Eastbound And Down (2010)
Machete (2010)
When in Rome (2010)
Southern Discomfort (2010)
Torno a vivere da solo (2008)
Long Flat Balls II (2008)
Bastardi (2008)
Moondance Alexander (2007)
Just Legal (2005)
Word of Honor (2003)

Goodbye Lover (1998)
Nash Bridges (1996)
Tin Cup (1996)
In Pursuit of Honor (1995)
Guilty as Sin (1993)
Born Yesterday (1993)
Paradise (1991)
Harley Davidson and the Marlboro Man (1991)
The Hot Spot (1990)

Dead Bang (1989)
That's What Friends Are for (1989)
Sweet Hearts Dance (1988)
Heartbeat (1987)
G.I. Joe: The Movie (1987)
Cease Fire (1985)
The Long Hot Summer (1985)
Tales of the Unexpected (1985)
Miami Vice (1984)
Matt Houston (1983)
Six Pack (1983)
Arajin to maho no ranpu (1982)
Melanie (1982)
The Two Lives of Carol Letner (1981)
Soggy Bottom, U.S.A. (1981)
Sekai meisaku dowa: Hakucho no mizumi (1981)
Elvis and the Beauty Queen (1981)
Revenge of the Stepford Wives (1980)
Beulah Land (1980)
From Here to Eternity (1980)

The Rebels (1979)
Amateur Night at the Dixie Bar and Grill (1979)
Tales of the Unexpected (1979)
First, You Cry (1978)
Katie: Portrait of a Centerfold (1978)
The American Girls (1978)
The Two-Five (1978)
Ski Lift to Death (1978)
What Really Happened to the Class of '65? (1978)
Pressure Point (1978)
Police Story (1977)
Big Hawaii (1977)
Eight Is Enough (1977)
Cover Girls (1977)
Nashville 99 (1977)
The City (1977)
Barnaby Jones (1976)
The Streets of San Francisco (1976)
Law of the Land (1976)
Return to Macon County (1975)
A Boy and His Dog (1975)
The Rookies (1974)
Kung Fu (1973)
The Harrad Experiment (1973)
The Bold Ones: The New Doctors (1972)
Young Dr. Kildare (1972)
Sarge (1971)
Zachariah (1971)
Lollipops and Roses (1971)
The Magic Garden of Stanley Sweetheart (1970)

Komentari