Doris Pinčić - Sapunice | Sapunice
Doris_Pincic

Doris Pinčić

Rođendan: 4. 9. 1988.

Znak: Djevica

Doris je hrvatska glumica rođena 04.09.1988. godine u Zadru.

Doris je diplomirala glumu i lutkarstvo na osječkoj Umjetničkoj akademiji. Vrlo rano je Doris počela pokazivati talent i glumačke ambicije te je kao članica Kazališne udruge ‘Igrajmo se’ sudjelovala u nekoliko projekata poput: ‘Iskra ljubavi’,’Večeras se improvizira’, ‘Voyelles’.

U srednjoj školi uz daljnje članstvo u udruzi surađuje s Radijem 057 i Agencijom RMC u Zadru, te za vrijeme studija radi i kao radijska voditeljica pišući edukativne igrokaze, a radila je i kao animatorica i organizatorica manifestacija poput Kalelargart, Karnevalić i Dan Planeta Zemlje.

Studirajući na Umjetničkoj akademiji u Osijeku Doris je sudjelovala na međunarodnim festivalima: Osječko ljeto kulture, Dionizijev festival, Sibiu u Rumunjskoj, Nitra u Slovačkoj, Subotica, Zrenjanin, SLUK. Također, mlada glumica je bila često polaznica brojnih kazališnih radionica i seminara, a tijekom studija Doris je samostalno vodila programe na manifestacijama raznih karaktera diljem Zadarske županije i šire.

Doris je poznata po svojim kazališnim angažmanima, a uloga u ‘Larinom izboru’ joj prvo pojavljivanje u televizijskoj seriji.

Filmografija:

Larin izbor (2011)

Komentari