Doug Savant - Sapunice | Sapunice
Doug-Savant

Doug Savant

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Doug Savant je američki glumac rođen 21. 06. 1964. godine u gradu Burbanku (California).

Puno ime mu je Douglas Peter Savant, a visok je 178 cm.

Prije uloge u Melrose Place (1992), bio je vozač dostave za Dino’s Pizza u Burbanku, u vlasništvu njegovog nećaka. Glumačku afirmaciju doživljava glumeći sa Rob Loweom i Meg Tilly u trileru Masquerade (1988) u kojem glumi varljivog psihopata i nastavlja ulogama negativaca u tinejđerskim filmovima sve do Melrose Place.

1992. godine nakon 6 sezona napušta Melrose Place, kada mreža ne dozvoljava piscima da istražuju ljubavni život njegovog karaktera Matta. 1994. mreža i producenti u zadnjem trenutku izbacuju njegov poljubac u finalu serijala nakon osjetnog pada gledanosti.

Iako se pojavljuje u skoro svakoj epizodi Desperate Housewives (2004) tijekom prve sezone, još mu se pripisuje status gosta u seriji. Stalnu ulogu i ugovor dobiva tek u drugoj sezoni.

1997. godine rastavlja se od Dawn Dunkin (u braku od 1983.) s kojom ima dvije kćeri; Ariannu Josephine (rođ. 17. 01. 1992) i Madeline Marie (rođ. 20. 07. 1993. godine). Oženjen je sa glumicom Laurom Leighton (od svibnja 1998.) s kojom ima dvoje djece; sina Jacka douglasa (rođ. 10. 10. 2000.) i kći Lucy Jane (rođ. 09. 06. 2005. godine). Ljubav se razvila na setu između snimanja popularne TV sapunice Melrose Place u kojoj se Laura pojavila u ulozi Sydney Andrews.

Filmografija:

All You've Got (2006)
Desperate Housewives (2004)
CSI: Crime Scene Investigation (2004)
Nip/Tuck (2004)
Navy NCIS (2004)
24 (2004)
NYPD Blue (2004)
The Guardian (2004)
Faultline (2004)
According to Jim (2002)
JAG (2002)
Firefly (2002)
First Shot (2002) 
The One (2001)
Family Law (2001)
The District (2001)
That's Life (2001)
First Target (2000) 
Harsh Realm (2000)
Dropping Out (2000)

First Daughter (1999) 
A Face to Kill for (1999) 
Profiler (1999)
The Outer Limits (1998)
Godzilla (1998)
The Love Boat: The Next Wave (1998)
Terminal (1996) 
Burke's Law (1995)
Fight for Justice: The Nancy Conn Story (1995) 
Maniac Cop 3: Badge of Silence (1993)
Melrose Place (1992)
Bonnie and Clyde: The True Story (1992) 
Shaking the Tree (1992)
Columbo: No Time to Die (1992) 
Aftermath: A Test of Love (1991)
Jake and the Fatman (1990)
The Knife and Gun Club (1990)
China Beach (1990)
Red Surf (1990)

Paint It Black (1989)
Masquerade (1988)
In the Heat of the Night (1988)
Stingray (1987)
The Hanoi Hilton (1987)
The Facts of Life (1987)
Knots Landing (1986)
Trick or Treat (1986)
Alfred Hitchcock Presents (1986)
Hotel (1986)
Teen Wolf (1985)
Secret Admirer (1985)
Cagney and Lacey (1985)
Swing Shift (1984)

Komentari