Edith Gonzalez - Sapunice | Sapunice
Edith-Gonzalez-1

Edith Gonzalez

Rođendan: 10. 12. 1966.

Znak: Strijelac

Edith Gonzalez je meksička glumica rođena 10.12.1966. godine u gradu Monterreyu.

Puno ime joj je Edith Gonzalez Fuentes., a roditelji majka Ofelia i otac Efrain.

Već od mladosti pokazivala je strast prema glumi, i 1976. godine, u dvanaestoj godini ostvaruje prvu filmsku ulogu u filmu El Rey de los gorilas. Ipak, pravi uspjeh doživljava tek nastupom u telenoveli Los ricos tambien lloran 1979. godine.

Odbila je ulogu u Mujer de Madera zbog trudnoće, i 2004. godine dobiva kći Constanzu sa meksičkim političarom Santiago Creelom.

Edith Gonzalez je jedna od najpoznatijih i najtalentiranijih glumica u televizijskom svijetu ovog žanra. Hrvatskoj publici Edith je poznata po ulogama u telenovelama Između ljubavi i mržnje i Divlja ruža i Divlje srce.

Filmografija:

Eva La Trailera (2015)
Deseo (2013)
Vivir a destiempo (2013)
A corazón abierto (2011)
Cielo Rojo (2011)
Poquita Ropa (2011)
Deseo (2010)
Camaleones (2009)
Mujeres asesinas (2009)
Dona Barbara (2008)
Palabra de mujer (2007)
XHDRbZ (2007)
Inima de tigan (2007)
Mundo de fieras (2006)
Mujer de madera (2004)
Senorita Justice (2004)
Amy, la nina de la mochila azul (2004)
Salome (2001)

Nunca te olvidare (1999)
Las Noches de aventurera (1998)
La Jaula de oro (1997)
Salon Mexico (1996)
La Sombra del otro (1996)
Mujer, casos de la vida real (1996)
Los Complices del infierno (1995)
Que apostamos? (1995)
Corazon salvaje (1993)
Televiteatros (1993)
Descuartizador, El (1991)
El Jugador (1991)
En carne propia (1991)
El Muerto (1991)
Trampa infernal (1990)
El Motel de la muerte (1990)
Sentencia de muerte (1990)
Atrapados (1990)

Flor y canela (1989)
Pero sigo siendo el rey (1988)
Monte Calvario (1988)
Central camionera (1988)
Rosa salvaje (1987)
Lista negra (1987)
Hora Marcada (1986)
Bianca Vidal (1985)
Si, mi amor (1984)
Hola Mexico!!! (1984)
Adios Lagunilla, adios (1984)
La Fiera (1983)
Chispita (1983)
Cosa facil (1982)
Soledad (1981)
El Hogar que yo robe (1981)
Traficantes de panico (1980)
Ambicion (1980)

Guyana: Crime of the Century (1979)
Los Ricos tambien lloran (1979)
Cyclone (1978)
Alucarda, la hija de las tinieblas (1978)
El Rey de los gorilas (1976)
Lo Imperdonable (1975)
Cancion de Navidad (1974)
Los Miserables (1974)
Mi primer amor (1973)
El Amor tiene cara de mujer (1971)
Lucia Sombra (1971)
Cosa juzgada (1970)

Komentari