Elisabeth Röhm - Sapunice | Sapunice
Elisabeth-Röhm

Elisabeth Röhm

Rođendan: 28. 4. 1973.

Znak: Bik

Elisabeth Röhm je rođena u Europi, no američka je građanka i odrasla je u New Yorku. Kad je upisala Sarah Lawrence College u Bronxvilleu, njezini su se ciljevi usmjerili na pisanje u obliku fikcije i povijesti. Upravo za vrijeme koledža Röhm se zaljubila u glumu. Nakon što je diplomirala, brzo je dobila posao u sapunici ‘One Life to Live’, nakon čega je slijedio dugačak niz pojavljivanja u seriji ‘Angel’. Međutim, većina gledatelja zna Röhm po njezinu radu u seriji ‘Zakon i red’. Poslije se vratila na NBC kao novi dodatak ekipi kultne serije ‘Heroji’, a u najnovije vrijeme glumila je u drami ‘Ljepotica i zvijer’.

Glumila je u trileru ‘Potjera’ s Jamesom Caviezelom te se udružila s Kyrom Sedgwick i Vincentom Donofrijem u filmu ‘Chlorine’. Ostvarila je i ulogu  u od kritičara hvaljenom filmu ‘Američki varalice’, zajedno s Christianom Baleom, Bradleyjem Cooperom, Amy Adams i Jennifer Lawrence – osvojivši nagradu za najbolju glumicu po glasovima ceha glumaca, kao i u filmovima  ‘Cura na zadatku 2′ sa Sandrom Bullock, te u filmu Woodyja Allena ‘Razarajući Harry’.

Na televiziji je Röhm viđena u filmu ‘Dvostruki život’ kao majka u neprestanom natjecanju s likom Jennifer Love Hewitt. Röhm je i napisala knjigu ‘Baby Steps: Having the Child I Always Wanted (Just Not as I Expected)’.

Filmografija:

Komentari