Ellen Pompeo - Sapunice | Sapunice

Ellen Pompeo

Rođendan: 10. 11. 1969.

Znak: Škorpion

Američka glumica rođena je 10.11.1969. godine u gradu Everett., a djetinjstvo je provela u New Yorku (na Upper West Side).

Nadimak joj je The Pencil, a visoka je 170 cm.

Otac Joseph Pompeo joj je bio pomorac, a majka joj je preminula u ranom djetinjstvu (sa četiri godine). Najmlađa je od šestero braće i sestara (svi su barem osam godina stariji od nje). Umjetničku karijeru započinje 1996. godine, kada joj je u SoHo Bar & Grill (gdje je radila kao konobarica) prišao filmski producent i ponudio joj nastup u reklamnom spotu. Nedugo zatim dobiva posao u reklamnoj kampanji za Citibank i L’Oreal.

Tada započinje i njena glumačka karijera, isprva s malim ulogama (u TV showu Strangers with Candy), da bi se 2001. odlučila preseliti u Los Angeles, kako bi se u potpunosti posvetila glumačkoj karijeri. Prekretnica se dogodila već 2002. godine kada dobiva ulogu u Moonlight Mile (redatelja Brada Silberlinga) glumeći zajedno sa Susan Sarandon, Dustinom Hoffmanom i Jakeom Gyllenhaalom, a za ulogu u filmu dobiva odlične kritike.

Ellen Pompeo zaručena je za glazbenog producenta Christopher Iveryja (od 13.11.2006.), s kojim živi u Los Angelesu. Upoznali su ih zajednički prijatelji u trgovini Whole Foods Market, a vezu su započeli šest mjeseci kasnije.

Dobitnica je nagrade Screen Actors Guild Awards (2007.), a bila je nominirana za nagrade Teen Choice Awards (2005. i 2006.) i Screen Actors Guild Awards (2006). Ove je godine bila je nominirana i za nagradu Golden Globe za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji.

Filmografija:

Grey's Anatomy (2005)
Life of the Party (2005)
Art Heist (2004)
Friends (2004)
Nobody's Perfect (2004)
Undermind (2003)
Old School (2003)
Daredevil (2003)
Catch Me If You Can (2002)
Moonlight Mile (2002)
The Job (2001)
Strong Medicine (2001)
In the Weeds (2000)
Get Real (2000)
Eventual Wife (2000)

Strangers with Candy (1999)
Coming Soon (1999)
8 1/2 x 11 (1999)
Law And Order (1996)

Komentari