Emilio Solfrizzi - Sapunice | Sapunice
Emilio_Solfrizzi

Emilio Solfrizzi

Rođendan: 5. 4. 1962.

Znak: Ovan

Emilio Solfrizzi je talijanski glumac rođen u Bariju 05.04.1962. godine.

Nakon što je diplomirao glumu na u Bologni, sa kolegom glumcem Antoniom Stornaiolom osniva satirički duo Toti i Tata, kojim postižu uspjehe isprva u kazalištu, a zatim i na lokalnim mrežama Telebari , Telenorba i Teledue (danas Telenorba 8 ), te naposlijetku i na državnoj televiziji. 1988. godine su i osnovali kabaret-kažalište La Dolce Vita u Bariju koje je poznato kao jedno od najboljih satiričnih kazališta u Italiji.

Kao duo Emilio i Antonio su nastupali sve do 1998. godine, kada se odlučuju posvetiti vlastitim karijerama.

Emilio se uz nastupe u kazalištu i televiziji afirmirao i na velikom ekranu, debitiravši u filmu La stazione 1990. godine. Otada nastupa u brojnim filmovima za koje i osvaja i brojne nagrade, a najpoznatija mu je svakako uloga u filmu Mi ricordo Anna Frank, gdje je za ulogu oca Anne Frank osvojio nagradu za najboljeg glumca na Gran premio della fiction italiana.

Filmografija:

Se sei cosi, ti dico si (2011)
Femmine contro maschi (2011)
Tutti pazzi per amore 3 (2011)
Maschi contro femmine (2010)
Crimini 2: La doppia vita di Natalia Blum (2010)
Tutti pazzi per amore 2 (2010)
Mi ricordo Anna Frank (2010)
Piede di dio (2009)
Tutti pazzi per amore (2008)
L'avvocato Guerrieri - Ad occhi chiusi (2008)
La luna nel deserto (2008)
L'avvocato Guerrieri - Testimone inconsapevole (2007)
Love Bugs (2007)
2061 - Un anno eccezionale (2007)
La terra (2006)
Giovanni Falcone, l'uomo che sfidò Cosa Nostra (2006)
Incidenti (2005)
Luisa Sanfelice (2004)
Agata e la tempesta (2004)
Per sempre (2003)
El Alamein - La linea del fuoco (2002)
Il gruppo (2002)
Sei forte maestro 2 (2001)
Se fossi in te (2001)
Sei forte maestro (2000)
Il grande botto (2000)
Liberate i pesci (2000)

Ormai è fatta (1999)
Qualcuno mi può giudicare (1998)
Besame mucho (1998)
Matrimoni (1998)
Va ora in onda (1997)
Fratelli coltelli (1997)
Condominio mediterraneo (1997)
Estatissima sprint (1996)
Striscia la notizia (1995)
Selvaggi (1995)
La stazione (1990)
Star '90 (1990)
Tigi delle vacanze (1990)

Komentari