Engin Akyurek - Sapunice | Sapunice
ENGYN_AKYUREK

Engin Akyurek

Rođendan: 12. 10. 1981.

Znak: Vaga

Engin Akyurek je turski glumac rođen 12.10.1981. godine u Ankari baš kao i njegova glumačka partnerica Beren Saat.

Roditelji su mu podrijetlom iz grada Tercana u istočnoj Anatoliji. Otac mu je vladin službenik, a majka kućanica. Engin ima i mlađeg brata. Diplomirao je na Sveučilištu u Ankari 2002. godine povijest i jezike. U svoje slobodno vrijeme ovaj je nagrađivani glumac uključen u humanitarni rad, a nedavno je sudjelovao u kampanji za žrtve potresa jugozapadne Turske.

Samo dvije godine nakon diplome osvaja nagradu za najboljeg turskog glumca ‘Turkiye’nin Yildizlari’ u seriji ‘Yabanci Damat’. Njegova debitanska uloga, Cevata Engina na velikom platnu, priskrbila mu je nagradu ‘CASOD’ za najveću glumačku nadu Turske.  Za ulogu Mustafe Buluta u televizijskoj seriji ‘Bir Bulut Olsam’ Engin je dobio veliku pohvalu kritike i publike. Glumačku partnericu Beren Saat Engin je upoznao u talent showu u kojem su oboje sudjelovali.

Iako ima mnogobrojne obožavateljice, glumac svoj privatni život, barem zasada, drži podalje od medija.

Filmografija:

Fatmagül'ün Suçu Ne (2010)
Bir bulut olsam (2009)
Karayilan (2007)
Kader (2006)
Yabanci damat (2004)

Komentari