Eriberto Leao - Sapunice | Sapunice
José Eleutério (Eriberto Leao)

Eriberto Leao

Rođendan: 11. 6. 1972.

Znak: Blizanci

Eriberto Leao je brazilski TV i filmski, kazališni glumac i glazbenik rođen 11.06.1972. godine u Sao Jose dos Camposu.

Puno ime mu je Eriberto de Castro Leao Monteiro.

Eriberto je bio sramežljiv u djetinjstvu pa je psiholog sugerirao njegovim roditeljima da ga upišu u glumačku školu. Ono što je trebalo biti terapija postala njegova strast, i Eriberto nikada nije prestao glumiti.

Završio je poznatu Celia Helena školu glume i diplomirao umjetnost na sveučilištu u Sao Paulu. Nakon toga započinje bogatu glumačku, a zbog velikog interesa za glazbu i glazbenu karijeru. Ipak, najpoznatiji je po glavnim ulogama u telenovelama Cabocla iz 2004. godine i Sinha moca iz 2006 godine.

Filmografija:

Insensato Coracao (2011)
As Cariocas (2010)
Malu de Bicicleta (2010)  
Paraiso (2009)
Um homem qualquer (2009)
Casos e Acasos (2008)
Tres Irmas (2008)
Onde Andara Dulce Veiga? (2008)
Amazonia: De Galvez a Chico Mendes (2007)
Duas Caras (2007)

Sinha Moca (2006)
Linha Direta (2005)
Sob Nova Direcao (2004)
Cabocla (2004)
Marcas da Paixao (2000)
Serras Azuis (1998)
O Amor Esta no Ar (1997)
Antonio dos Milagres (1996)

Komentari