Facundo Arana - Sapunice | Sapunice
Facundo-Arana

Facundo Arana

Rođendan: 31. 3. 1972.

Znak: Ovan

Facundo Arana je argentinski glumac rođen je 31.3.1972. godine u gradu Buenos Airesu.

Puno ime mu je Jorge Facundo Arana Tagle, nadimci Jogito, Facu i Corazon, a visok je 189 cm.

Otac mu je Jorge Arana Tagle, a majka Matilde von Berbard i ima 3 sestre, Patsy, Paulu i Agustinu (jedna je starija a dvije su mlađe od njega). Djed i baka su mu izvorno iz Njemačke. Pohađao je dvojezičnu školu (engleski i španjolski).

U petnaestoj najbolji prijatelj ga vodi na prvi tečaj glume sa Alicia Muzzio. 1989. godine doktori mu diagnosticiraju Hodgkinsovu bolest, vrstu raka limfnih čvorova te 10 mjeseci provodi na medicinskoj terapiji (uz to i dodatnih pet godina odlazi na medicinska promatranja. Jednog dana, šetajući sa saksofonom stanicom podzemne željeznice, ulični izvođač poziva ga da zajedno sviraju i nakon toga, svira samostalno 10 mjeseci.

Facundo odlazi na audicije i dobiva nekoliko uloga; dobiva ugovor da se pridruži glumcima na Channel 9 u Argentini, gdje sudjeluje u Alta Comedia, Marco el Candidato i La Hermana Mayor. Sredinom 1995. godine dobiva ulogu u sapunici Perla Negra, kao Andrea del Boca. Slijedeće godine glumi romantično-ljubomornog i nasilnog muškarca u sitcomu Sueltos, a zatim i u TV seriji za mlade Montana rusa, otra vuelta. Tijekom iste godine, dobiva ulogu Rudy u Zíngara, koji, ironično, boluje od Hodgkinsove bolesti. 1997. Telefe kompanija potpisuje ugovor sa njim da se pridruži ekipi iz Chiquititas, u trećoj i četvrtoj sezoni.

Pravu afirmaciju Facundo doživljava 1999. godine, kada dobiva vodeću ulogu kao Ivo Di Carlo-Miranda Rapallo u Muneca brava, sa Nataliom Oreiro. Tijekom 2000. godine, Facundo je bio dio TV sitcoma Buenos vecinos, u ulozi romantičnog Diega koji se zaljubljuje u Jimenu (glumi je Malena Solda). No ipak, najviše ga je proslavila uloga u planetarno popularnoj sapunici Sos mi vida u kojoj ponovno nastupa sa Nataliom Oreiro kao partnericom.

Svira saksofon u bendu La Caranza, voli off-road i surfanje, a ljubimac mu je Pampa, mađarski ovčar.

Filmografija:

Noche & Día (2014)
Farsantes (2013)
El agua del fin del mundo (2011)
When You Smile (2011)
Vidas robadas (2008)
Touch the Sky (2007)
Sos mi vida (2006)
V ritme tango (2006)
Padre Coraje (2004)
Durmiendo con mi jefe (2003)
099 Central (2002)
Chiquititas: Rincon de luz (2001)
La Fuga (2001)
Yago, pasion morena (2001)
Tiempofinal (2000)

Buenos vecinos (1999)
Muneca brava (1998)
El Rafa (1997)
Sueltos (1996)
Chiquititas (1995)
Zingara (1995)
La Hermana mayor (1995)
Montana rusa, otra vuelta (1995)
Alta comedia (1991) (nastupio 1994)
Perla negra (1994)
Canto rodado (1993)
Marco, el candidato (1993)
La Flaca escopeta (1993)
Son de diez (1992)

Komentari