Felicity Huffman - Sapunice | Sapunice
Felicity-Huffman-Lynette-S

Felicity Huffman

Rođendan: 9. 12. 1962.

Znak: Strijelac

Felicity Huffman je američka glumica rođena 9.12.1962. godine u Bedfordu.

Roditelji su joj se razveli godinu dana nakon njenog rođenja, i odgojila ju je majka. Huffman je maturirala na Interlochen Arts Academy u Michiganu. Nakon srednje škole odlazi na koledž u New York gdje je diplomirala 1988.

Felicity je najpoznatija po ulozi Lynette Scavo u popularnoj televizijskoj seriji “Kućanice”i po ulozi u filmu iz 2005., “Transamerica”. Osvojila je nagradu Emmy za rad na seriji “Kućanice”, kao i dvije nagrade “Screen Actors Guild Awards”. Huffman je za ulogu u filmu “Transamerica” pokupila mnogo hvalospjeva, te je tako bila nominirana i za filmsku nagradu Oscar.

U je braku s William H. Macyjem, glumcem, s kojim ima dvije kćeri, Sofiju Grace i Georgiju Grace. Sa suprugom se pojavila u filmu “Magnolia”.

Filmografija:

American Crime (2015)
Stealing Cars (2015)
Cake (2014)
Big Game (2014)
Rudderless (2014)
Trust Me (2013)
Boomerang (2013)
Phoebe in Wonderland (2008)
Georgia Rule (2007)
Choose Your Own Adventure: The Abominable Snowman (2006)
Transamerica (2005)
Desperate Housewives (2004)
Christmas with the Kranks (2004)
Reversible Errors (2004)
Raising Helen (2004)
The D.A. (2004)
Frasier (2003)
Kim Possible (2003)
Out of Order (2003)
House Hunting (2003)
Girls Club (2002)
Door to Door (2002)
Path to War (2002)
Snap Decision (2001)
The West Wing (2001)
The Heart Department (2001)
Sports Night (2000)

Magnolia (1999)
A Slight Case of Murder (1999)
The Spanish Prisoner (1997)
Law and Order (1997)
Chicago Hope (1997)
The Underworld (1997)
Early Edition (1996)
Harrison: Cry of the City (1996)
Bedtime (1996)
Hackers (1995)
The X Files (1993)
The Heart of Justice (1993)
The Water Engine (1992)
Raven (1992)
The Human Factor (1992)
Quicksand: No Escape (1992)
Golden Years (1991)
Reversal of Fortune (1990)

Things Change (1988)
Lip Service (1988)

A Home Run for Love (1978)

Komentari