Filip Radoš - Sapunice | Sapunice
Filip-Rados

Filip Radoš

Rođendan: 3. 10. 1958.

Znak: Vaga

Filip Radoš je hrvatski kazališni, filmski i televizijski glumac rođen 03.10.1958. godine u Aržanu.

Filipov profesionalni angažman započinje 1982. godine. U matičnoj kući odigrao je pedesetak uloga od kojih se izdvajaju uloge u predstavama Umišljeni bolesnik, Kajin i Abel  te Mali libar. Radoš često surađuje i s HNK-om u Splitu. Član je Gradskog kazališta mladih u Splitu više od 25 godina.

Odigrao je i nekoliko uloga na filmu od čega je najpoznatija uloga u filmu Ognjena Sviličića Oprosti za kung fu, za koju je dobio nagradu na Međunarodnom filmskom festivalu u francuskom Amiensu. Dobitnik je nagrade Hrvatskog glumišta za najbolju TV ulogu 2008. godine.

U njegov filmski opus spadaju filmovi Vjerujem u anđele  Nikše Sviličića, zatim Duga mračna noć Antuna Vrdoljaka, te Kino Lika Dalibora Matanića.

Filmografija:

Periferija city (2010)
Odmori se, zaslužio si (2006)
Tito (2010)
Čovjek ispod stola (2009)
Vjerujem u anđele (2009)
Stipe u gostima (2008)
Kino Lika (2008)
Luda kuća (2006)
Sto je muškarac bez brkova? (2005)
Duga mračna noć (2005)
Oprosti za kung fu (2004)
Duga mracna noć (2004)
Novo doba (2002)
Naši i vaši (2000)

Da mi je biti morski pas (1999)
Crvena prašina (1999)

Komentari