Gabriel Soto - Sapunice | Sapunice
Gabriel-Soto

Gabriel Soto

Rođendan: 17. 4. 1975.

Znak: Ovan

Gabriel Soto je meksički glumac rođen 17.4.1975. godine u gradu Meksiku.

Puno ime mu je Gabriel Soto Borja-Diaz, nadimak Gabo, a visok je 186 cm.

Gabriel je imao teško djetinjstvo. Majka Elisa Diaz je zbog duševne bolesti počinila samoubojstvo, a otac završio u zatvoru zbog financijskih pronevjera. Zbog toga su starateljstvo nad njime preuzeli roditelji njegovog najboljeg prijatelja.

Nakon što je završio srednju školu El Colegio Britanico, san mu je bio upisati ekonomiju na Harvardu. Ipak, na nagovor modnoga producenta, započinje umjetničku karijeru foto-modela i to se pokazalo kao prava odluka jer je Gabriel postao vrhunski model i radio za Hugo Boss, Armani, Tommy Hilfiger, Versace, i mnoge druge.

1996. godine pobjeđuje na nacionalnom izboru El Modelo Meksico i predstavlja svoju zemlju na izboru za Mistera svijeta. Početkom 1997. godine ulazi u svijet glume ulogom Televisinoj telenoveli Mi Querida Isabel. Nakon toga glumi u telenovelama Moja sudbina si ti, Duša buntovnika, Putovi ljubavi i drugima.

Umjetničku svestranost Gabriel dokazuje i nastupima u boy-bandu Kairo, koji je stekao popularnost u Južnoj Americi i s kojim je izdao album Pasiones 1998. godine.

U vezi je sa glumicom Geraldine Bazan s kojom ima kći Elisu Marie, rođenu 17.2.2009. godine.

Filmografija:

La casa de las sanaciones (2009)
Sortilegio (2009)
Querida enemiga (2008)
Ladron que roba a ladron (2007)
Bajo las riendas del amor (2007)
La Verdad Oculta (2006)
Mujer de madera (2004)
Las Vias del amor (2002-2003)
Carita de angel (2001)
Amigas y rivales (2001)
Mi destino eres tu (2000)

Alma rebelde (1999)
Mi querida Isabel (1997)

Komentari