Gabriela Spanic - Sapunice | Sapunice
Gabriela_Spanic

Gabriela Spanic

Rođendan: 10. 12. 1973.

Znak: Strijelac

Gabriela Spanic rođena je 10.12.1973. godine u Ortizu u Venezueli u hrvatsko-venecuelanskoj obitelji.

Puno ime joj je Gabriela Elena Spanic Ulterra, a nadimak Gaby.

Ima sestru blizanku Danijelu, mlađu sestru Patriciju i brata Antonija. Njezin otac emigrirao je s roditeljima iz Hrvatske u Venezuelu 1947. godine. Gaby je pohađala satove psihologije, ali njezina strast je uvijek bila gluma.

Uzima satove glume na “Luz Columbia Theatre Research Centre”, te kasnije i na drugim glumačkim akademijama. Počela se baviti i manekenstvom, te je bila izabrana za Miss na različitim natjecanjima ljepote.

Poput mnogih glumaca, Gaby se počela pojavljivati kao statist i kasnije je dobivala manje uloge u venecuelanskim telenovelama. Nakon uspjeha s prvim ulogama u projektima tvrtke Venevision, potpisuje za meksičku Televisu, najveću producentsku kuću telenovela. Danas je najveća zvijezda latinoameričkih telenovela, a hrvatska ju je publika zavoljela u serijama ‘Sve za tvoju ljubav’, ‘Otimačica’, ‘Uljez’ i ‘Zatočenica’.

Bila je udana za glumca Miguela de Leona s kojim je igrala u ‘Otimačici’, a razveli su se 2003. g.

Filmografija:

Siempre Tuya Acapulco (2014)
La Otra Cara del Alma (2012)
Emperatriz (2011)
Soy tu duena (2010)
Decisiones (2007)
Tierra de pasiones (2006)
Prisionera (2004)
Venganza, La (2002)
La Intrusa (2001)

Por tu amor (1999)
La Usurpadora (1998)
Mas alla de la usurpadora (1998)
Todo por tu amor (1996)
Quirpa de tres mujeres (1996)
Como tu, ninguna (1996)
Morena Clara (1995)
Maria Celeste (1994)
Rosangelica (1993)
Divina obsesion (1992)
La Loba herida (1992)
Mundo de fieras (1991)

Komentari