Gabrielle Carteris - Sapunice | Sapunice
Gabrielle-Carteris

Gabrielle Carteris

Rođendan: 2. 1. 1961.

Znak: Jarac

Američka glumica rođena je 2.1.1961. godine u gradu Scottsdaleu (Arizona).

Puno ime joj je Gabrielle Anne Carteris, visoka je 155 cm. Ima brata blizanca Jamesa. Roditelji Marlene i Ernest su joj se rastali kad još kad je imala 6 mjeseci. Gabriellina majka se zajedno sa djecom preselila u San Francisco.

Još u djetinjstvu je izrazila želju da želi postati glumica. Pohađala je srednju školu u Marin Contry i išla je satove slikanja i baleta. Po završetku srednje škole seli se u New York, gdje je upisala Akademiju muzike i umjetnosti Sarah Lawrence College. Paralelno je studiravši pohađala satove glume sa osobnim mentorom.

Karijeru je započela ulogama u serijama za djecu. Ulogom Andree Zuckerman u hit seriji Beverly Hills postala je planetarno popularna glumica. Seriju je napustila nakon pet sezona. U karijeri je ostvarila i nekoliko filmskih uloga, te je imala i vlastiti talk-show (koji se emitirao samo jednu sezonu).

Gabrielle se 2.3.1992. godine udala za umjetnika Charles Isaacsa, s kojim ima dvije kćeri Kelsey Rose (rođenu 11.5.1994. godine) i Mollie Elizabeth (rođenu 8.2.1999. godine).

Filmografija:

Spider-Man 3 (2007)
Dimples (2007)
Plot 7 (2007)
Avatar: The Last Airbender (2006)
Drake And Josh (2006)
Deck the Halls (2005)
Crossing Jordan (2005)
Palmetto Pointe (2005)
A Lover's Revenge (2005)
Combustion (2004)
Nip/Tuck (2003)
The Agency (2003)
For the People (2002)
NYPD Blue (2002)
Trapped: Buried Alive (2002)
JAG (2001)
Malpractice (2001)
Strong Medicine (2001)
Full Circle (2001)
Batman Beyond (2000)

Big Guy and Rusty the Boy Robot (1999)
King of the Hill (1999)
The Love Boat: The Next Wave (1998)
Touched by an Angel (1996)
To Face Her Past (1996)
TV's All-Time Funniest Sitcom Weddings (1996)
Gargoyles: The Goliath Chronicles (1996)
Mixed Blessings (1995)
Seduced and Betrayed (1995)
Raising Cain (1992)
Beverly Hills, 90210 (1990)

Jacknife (1989)
Another World (1988)
ABC Afterschool Specials (1987)
CBS Schoolbreak Special (1987)

Komentari