Gaby Espino - Sapunice | Sapunice
gaby_espino

Gaby Espino

Rođendan: 15. 11. 1976.

Znak: Škorpion

Gaby Espino je venecuelanska glumica i model rođena 15.11.1976. godine u Caracasu.

Otac joj je kemijski inženjer a mama joj radi u tvrtci za odnose s javnošću. Ima četvero braće i sestara: Andreina, Gustava, Marianda i Nelly. Kada je krenula na sveučilište željela je studirati medicinu, ali se na kraju odlučila za studij ontologije. Nakon odslušana tri semestra promijenila je mišljenje i 1995. godine započinje studirati ples i glumu u Escuela Luz Columbia u Caracasu.

Gaby debitira na TV-u u Venecuelanskoj teen seriji A todo corazon 1997. godine, gdje je glumila Nataliu. Nepune dvije godine dana kasnije dobiva prvu pravu ulogu kao protagonistica Ivane u Enamoradi. Kasnije je nastupala u mnogim sapunicama kao što su  Amantes de Luna Llena, Guerra de Mujeres i Las Gonzalez.

2003. godine ostvaruje prvu ulogu negativke glumeći princezu Izaguirre Zabaletu u Rebeci. Nakon toga snima još nekoliko uspješnih telenovela, a pojavila se i u Peuranskom  filmu La Mujer de mi Hermano, gdje je glumila lik Laure.

Gaby je udana za Cristobala Landera. U srpnju 2008. godine par dobiva kćerkicu Orianu Lander Espino.

Filmografija:

Mas sabe el diablo (2009)
El rostro de Analia (2008)
Sin verguenza (2007)
Mundo de fieras (2006)
Elipsis (2006)
La mujer de mi hermano (2005)
Se solicita principe azul (2005)
Luna, la heredera (2004)
Rebeca (2003)
Las Gonzalez (2002)
Guerra de mujeres (2001)
Amantes de Luna Llena (2000)
Enamorada (1999)
A todo corazon (1997)

Komentari