Giuseppe Pambieri - Sapunice | Sapunice
Giuseppe-Pambieri

Giuseppe Pambieri

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Guiseppe Pambieri je talijanski kazališni, filmski i televizijski glumac rođen 18.11.1944. godine u gradu Varese.

Nakon mature Guiseppe se upisuje na fakultet i u isto vrijeme pohađa School of the Small Theatre of Milanu. Ubrzo umjetnički dar uzima maha i Guiseppe napušta studij kako bi  mogao glumiti u raznim teatralnim predstavama predstavljajući tako svoj raznovrsni talent za razne uloge.

Dobiva ulogu u Goldonijevom “Servitore Harlequin of two masters” u režiji George Strehlera što mu osigurava nastupe po cijeloj Europi i Italiji. Zatim glumi u Sartreovom “Flies” zajedno sa Valeriom Moriconi. Sedamdesetih niza uspješne kazališne uloge i dobiva razne nagrade. Sa suprugom Liom Tanzi zajedno glumi u raznim projektima kao što su : “King Lear”.

U ljeto 1981. godine nastavlja sa Petrucciom u Shakespearovom “Tamed Bisbetica” zajedno sa suprugom.1984 participira u filmu “The content Tacchia” zajedno sa Enricom Montesanom u režiji Tawny Corbucci. Krajem devedesetih (1998. godine) počinje glumiti u sapunici “Incantesimo 2″ te nakon 9 godina u rujnu 2006. godine napušta serijal, da bi se opet vratio 2007. godine.

Filmografija:

Incantesimo 10 (2008)
Incantesimo 9 (2007)
Incantesimo 8 (2005)
Un Anno a primavera (2005)
Incantesimo 7 (2004)
Part Time (2004)
Incantesimo 6 (2003)
Incantesimo 5 (2002)
Incantesimo 4 (2001)
Incantesimo 3 (2000)

Tre addii (1999)
Incantesimo (1998)
Incantesimo 2 (1998)
Der Schattenmann (1996)
Der Große Bellheim (1993)

La Morte e di moda (1989)
Le Prime foglie d'autunno (1988)
I Miei primi quarant'anni (1987)
Strada senza uscita (1986)
Il Conte Tacchia (1983)
Quell'antico amore (1981)

Mathias Sandorf (1979)
I Racconti di fantascienza di Blasetti (1979)
Il Signore di Ballantrae (1979)
La Vita di Rossini (1978)
Ligabue (1977) 
Chiunque tu sia (1977)
Il Mondo dei sensi di Emy Wong (1977)
Squadra antifurto (1976)
Il Deserto dei Tartari (1976)
L Affittacamere (1976)
L Olandese scomparso (1975)
Il Lupo dei mari (1975)
La Liceale (1975)
La Poliziotta fa carriera (1975)
Sotto il placido Don (1974)
Il Consigliere imperiale (1974)
La Scuola delle mogli (1973)
La Polizia e al servizio del cittadino? (1973)
Sorelle Materassi, Le (1972)
Le Inchieste del commissario Maigret (1972)
Le Colonne della societa (1972)
Il Signor Pietro (1970)

Questione di vita (1968)

Komentari