Goran Grgić - Sapunice | Sapunice
Goran_Grgic

Goran Grgić

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Goran Grgić je hrvatski glumac rođen u Osijeku 1965. godine.

Diplomirao je glumu na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti 1990. godine. Te iste godine dobiva stalni angažman u DK Gavella. Osim u matičnom kazalištu glumi i u ostalim zagrebačkim kazalištima, a gotovo redovito i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Glumio je u desetak TV drama, stotinjak radijskih drama te u filmovima Krhotine, Zlatne godine, Cijena života, Rusko meso, Bogorodica, Četverored, Nebo sateliti, Duga mračna noć.

Nagrađen je 1994. godine na Danima satire, 1996. godine na Marulovim danima, 1997. godine Nagradom hrvatskog glumišta, 1998. godine ponovno na Danima satire te na sarajevskom MESS-u. 1999. godine dobiva Nagradu grada Vukovara te nagradu Dubravko Dujšin.

Filmografija:

Sve će biti dobro (2008)
Zapamtite Vukovar (2008)
Dobre namjere (2007)
Ničiji sin (2008)
Tuzni bogataš (2008)
Operacija Kajman (2007)
Moram spavat', anđele (2007)
Kradljivac uspomena (2007)
Odmori se, zaslužio si (2006)
Bibin svijet (2006)
Naša mala klinika (2006)
Libertas (2006)
Balkan Inc. (2006)
Luda kuća (2005)
Mrtvi kutovi (2005)
Bitange i princeze (2005)
Snivaj, zlato moje (2005)
Lopovi prve klase (2005)
Duga mracna noć (2005)
Zlatni vrč (2004)
Duga mračna noć (2004)
Radio i ja (2004)
Ispod crte (2003)
Konjanik (2003)
Ne dao Bog većeg zla (2002)
De Enclave (2002)
Behind Enemy Lines (2001)
Kraljica noći (2001)
Polagana predaja (2001)
Nebo sateliti (2001)
Ajmo žuti (2001)
Policijske priče (2001)
Sami (2001)
Nasi i vaši (2000)
Veliki Odmor (2000)

Četverored (1999)
Razgovor sa sjenama: Ðuro Sudeta (1999)
Ispovijed koju niste zavrijedili (1999)
Garcia (1999)
Bogorodica (1999)
Transatlantik (1998)
Tri muškarca Melite Žganjer (1998)
Rusko meso (1997)
Zagorje, dvorci (1997)
Smogovci (1996)
Gospa (1995)
Olovna pričest (1995)
Mrtva točka (1995)
Noć za slušanje (1995)
Cijena života (1994)
Zlatne godine (1992)
Hod u tami (1992)
Zona sudbine (1992)
Krhotine (1991)

Komentari