Greg Grunberg - Sapunice | Sapunice
Greg-Grunberg

Greg Grunberg

Rođendan: 11. 7. 1966.

Znak: Rak

Greg Grunberg je američki glumac rođen 11.7.1966. godine u Los Angelesu.

Puno ime mu je Gregory Phillip Grunberg, nadimak Grunny, a visok je 188 cm.

Grega Grumberga sjećamo se još od uloge Seana u super popularnoj seriji “Felicity”, a zatim i u ulozi Erica Weissa u seriji “ Alias“ gdje je proveo čak četiri sezone. Greg se okrenuo filmskoj karijeri nastupajući u hitovima poput „Nemoguća misija 3“ te „Austin Powers: Goldmember“. Ovaj je uspješni glumac za povratak na male ekrane odabrao upravo seriju „Heroji“

Kao veliki filantrop Grunberg vodi vlastitu humanitarnu organizaciju “Hollywood Helping Hands” , koja putem aukcija prodaje umjetnine iz ruku poznatih glumaca pokušavajući prikupiti novac za istraživanje dječije epilepsije na sveučilištu u Los Angelesu. Uz to je osnivač glazbene humanitarne grupe sastavljene od zvijezda kao što su Bob Guiney, Hugh Laurie, James Denton i Bonnie Sommerville.

Trenutno živi izvan L.A.-a sa suprugom Elizabeth Dawn Wershow (s kojom je u braku od 19.12.1992. godine) i tri sina Jakeom, Benom i Samom.

Filmografija:

Heroes (2006)
Monk (2006)
The Jake Effect (2006)
Mission: Impossible III (2006)
What About Brian (2006)
House M.D. (2006)
The Darkroom (2006)
Grand Union (2006)
The Catch (2005)
The Dead Zone (2004)
Lost (2004)
Connie and Carla (2004)
The Ladykillers (2004)
Malibu's Most Wanted (2003)
Austin Powers in Goldmember (2002)
Alias (2001)
The Medicine Show (2001)
NYPD Blue (2001)
Hollow Man (2000)

The Muse (1999)
Detroit Rock City (1999)
V.I.P. (1999)
Profiler (1999)
Rescue 77 (1999)
Pacific Blue (1999)
Silk Stalkings (1998)
Felicity (1998)
Diagnosis Murder (1998)
Oh Baby (1998)
Vengeance Unlimited (1998)
Mr. Murder (1998)
At Sachem Farm (1998)
With Friends Like These... (1998)
BASEketball (1998)
Mike Hammer, Private Eye (1998)
Alright Already (1998)
Senseless (1998)
Picture Perfect (1997)
Dinner and Driving (1997)
Veronica's Video (1997)
Relativity (1996)
The Trigger Effect (1996)
Murphy Brown (1996)
The Pallbearer (1996)
Ned and Stacey (1996)
Baywatch (1994)
Witchcraft V: Dance with the Devil (1993)
Future Shock (1993)
Flying Blind (1992)
Melrose Place (1992)
Frankenstein: The College Years (1991)
Stolen: One Husband (1990)

Komentari