Hayden Panettiere - Sapunice | Sapunice
Hayden-Panettiere

Hayden Panettiere

Rođendan: 21. 8. 1989.

Znak: Lav

Hayden Panettiere je američka glumica rođena 21.8.1989. godine u gradu New Yorku.

Puno ime joj je Hayden Leslie Panettiere, nadimci Mushroom i Hayd, a visoka je 155 cm.

Hayden i danas živi u New Yorku (gdje je i završila srednju školu) sa roditeljima Lesley i Skipom, te mlađim bratom Jansenom.  Glumačku karijeru započela je s punih 11 mjeseci kada ju je majka odvela na audiciju za reklamu Playskool. Dosad je tako sveukupno snimila preko pedeset reklama.    

Uporno i vrijedno trenirajući, Hayden je oduševila publiku izvodeći vlastite trikove u filmu „ledena Princeza“. Glumila je i u uspješnim filmovima nasuprot filmskih i televizijskih veličina poput Tima Allana u “Joe Somebody” te “Sjeti se Titana” s Denzelom Washingtonom.

Nominirana je za nagradu Grammy za najbolji album s recitalima i dobitnica je niza nagrada namijenjenih mladim glumcima. Kao svestrana umjetnica radi i na svom glazbenom debi albumu, a između ostalog je i ambasadorica UN-ove organizacije ICUN, gdje s ostalim kolegama (poput Nelsona Mandele) pomaže u prikupljanju sredstava za pomoć ugroženim životinjskim vrstama.  

Trenutno je u vezi sa glumcem  Milom Ventimigliom kojeg je upoznala na snimanju Heroja.

Filmografija:

Fireflies in the Garden (2008)
Heroes (2006-2007)
Robot Chicken (2007)
Shanghai Kiss (2007)
Skater Boys (2006)
Bring It On: All or Nothing (2006)
The Architect (2006)
Commander in Chief (2006)
Mr. Gibb (2006)
Kingdom Hearts II (2005)
Malcolm in the Middle (2003-2005)
Ice Princess (2005)
Lies My Mother Told Me (2005)
Law & Order: Special Victims Unit (2001-2005)
Racing Stripes (2005)
The Dust Factory (2004)
Tiger Cruise (2004)
Raising Helen (2004)
Fillmore! (2004)
Normal (2003)
The Mark of Kri (2002)
Ally McBeal (2002)
Kingdom Hearts (2002)
Joe Somebody (2001)
The Affair of the Necklace (2001)
Chestnut Hill (2001)
Remember the Titans (2000)
Dinosaur (2000)
The Guiding Light (1996-2000)
If You Believe (1999)
Touched by an Angel (1999)
Too Rich: The Secret Life of Doris Duke (1999)
Message in a Bottle (1999)
A Bug's Life (1998)
A Bug's Life (1998)
A Will of Their Own (1998)
The Object of My Affection (1998)
One Life to Live (1994-1997)
How Do You Spell God? (1996)
Aliens in the Family (1996)

Komentari