Hector Ortega - Sapunice | Sapunice
Hector-Ortega-Mario-Genove

Hector Ortega

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Puno ime mu je Hector Ortega Gomez.

Dobitnik je nagrade Ariel 1998. godine za najbolju sporednu ulogu u filmu Mariana, Mariana, dok je 1989. godine nominiran
za istu nagradu u filmu El Costo de la vida.

Filmografija:

Malos habitos (2007)
La Verdad oculta (2006)
Alegrijes y rebujos (2004)
Hija del canibal, La (2003)
Francisca (2002)
Navidad sin fin (2001)
Aventuras en el tiempo (2001)
Por la libre (2000)
Mi destino eres tu (2000)
Amigos X siempre (2000)
Otaola o la republica del exilio (2000)

La Paloma de Marsella (1999)
El Privilegio de amar (1998)
Que nos pasa (1998)
No tengo madre (1997)
Cuestion de gustos (1996)
Las Delicias de poder (1996)
Mujeres insumisas (1995)
Algunas nubes (1995)
La Ultima esperanza (1995)
Fray Bartolome de las Casas (1993)
La Leyenda de una mascara (1991)
Maten a Chinto (1990)
Tu decides sobre el sida (1990)
El Motel de la muerte (1990)
Cenizas y diamantes (1990)


Santa sangre (1989)
El Costo de la vida (1989)
Punto de arroz (1988)
El Misterio de la casa abandonada (1987)
Herencia maldita (1987)
Mariana, Mariana (1987)
Hora Marcada (1986)
Cicatrices del alma (1986)
Los Anos felices (1984)
Mi colonia la esperanza (1983)
Cuentos de Principes y Princesas (1981)
Colorina (1980)

Adriana del Rio, actriz (1979)
Duro pero seguro (1978)
No todo lo que brilla es oro (1978)
Cuartelazo (1977)
Maten al leon (1977)
El Hombre del puente (1976)
Las Fuerzas vivas (1975)
Tivoli (1975)
Calzonzin Inspector (1974)
Cinco mil dolares de recompensa (1974)
El Profeta Mimi (1973)
Aquellos anos (1973)
El Premio Nobel del amor (1973)
The Holy Mountain (1973)
Los Cacos (1972)
El Vals sin fin (1972)
El Rincon de las virgenes (1972)
Los Dias del amor (1972)
El Aguila descalza (1971)
El Jardin de tia Isabel (1971)
Pubertinaje (1971)

En este pueblo no hay ladrones (1965)

Komentari