Humberto Zurita - Sapunice | Sapunice
Humberto_Zurita

Humberto Zurita

Rođendan: 2. 9. 1954.

Znak: Djevica

Humberto Zurita, je meksički glumac, redatelj i producent rođen 2.9.1954. godine u Meksiku.

Zurita je rođen u Torreonu i jedan je od desetero djece u familiji. Najpoznatiji je kao direktor, producent i glumac telenovela. Kao tinejdžer ostvario je prvi nastup na pozornici u amaterkoj soap operi Tommy i Jesus Christ Superstar. Diplomirao je na “Centro Universitario de Teatro – the University Theatrical Centre”, čuvenom institutu za glumu u Mexicu.

Kao kazališni glumac glumio je u različitim predstavama od klasičnih do modernih pa čak i kazalištu apsurda. Na televiziji je započeo svoju karijeru kasnih 70-ih. Prvu je ulogu ostvario kao Alberto Limota 1981. godine u produkciji “El derecho de nacher”. Dvije godine kasnije ostvaruje ulogu Eddia u meksičkoj produkciji “P.S. Your Cat Is Death ” sa Manuelom Ojedom kao Jimmy.

Kombinirao je televizijsku karijeru sa produkcijom sapunica kao što je “Canaveral de pasiones” koja je bila veliki hit 1996. i vinula je Juana Solera i Patriciu Navidad u zvijezde. 1997. on i supruga zbog kreativnih razloga prelaze na TV Aztecu. 2000. godine radi i glumi na telenoveli koja se bavi političkim prilikama u Meksiku u izbornoj godini. Također je producirao i četiri kino filma. Od 2003. radi za Argos Television, nezavisnu medijsku kompaniju koja producira telenovele za TV Azteca i Telemundo Network kompaniju.

Oženjen je za Argentinsku glumicu Christian Bach i imaju dvoje djece Sebastiana i Emiliana. Zajedno sa suprugom i bratom, također producentom, osnovao je producentsku kuću “Zuba” 1981. godine .

Filmografija:

La reina del sur (2011)
Travesia del desierto (2011)
Terra Ribelle (2010)
Angel caido (2010)
Euforia (2009)
Secretos del alma (2008)
Bajo la sal (2008)
Propiedad ajena (2007)
Operazione pilota (2007)
Marina (2006)
Los Plateados (2005)
Volver al paraiso (2005)
Ladron de corazones (2003)
Agua y aceite (2002)

El Candidato (1999)
La Antorcha encendida (1997)
Alguna vez tendremos alas (1997)
El Vuelo del aguila (1996)
Morena (1995)
Perfume, efecto inmediato (1994)
Amor que mata (1994)
El Asesino del zodiaco (1993)
Televiteatros (1993)
Imperio de los malditos (1992)
Muerte ciega (1992)
Secuestro a mano armada (1992)
Persecucion infernal (1992)
Pelo suelto (1991)
Nacidos para morir (1991)
Asalto (1991)
Capricho (1991)
Al filo de la muerte (1990)
Caceria de un fugitivo (1990)

Los Placeres ocultos (1989)
La Furia de un dios (1988)
A la misma hora (1988)
Diana, Rene, y El Tibiri (1988)
De pura sangre (1988)
Hora Marcada (1986)
De mujer a mujer (1986)
Encadenados (1986)
El Tres de copas (1986)
Luna caliente (1985)
Maniqui (1985)
Secuestro sangriento (1985)
Luna de sangre (1984)
Bajo la metralla (1983)
El Amor es un juego extrano (1983)
Maleficio, El (1983)
El Dia que murio Pedro Infante (1982)
Rastro de muerte (1981)
El Derecho de nacer (1981)
Soledad (1981)
Querer volar (1980)

Muchacha de barrio (1979)
Una Mujer (1978)

Komentari