Ioan Gruffudd - Sapunice | Sapunice
ioan-gruffudd

Ioan Gruffudd

Rođendan: 6. 10. 1973.

Znak: Vaga

Ioan Gruffudd rođen je u južnom Walesu, Gruffudd je prvu ulogu ostvario s 11 godina u velškoj sapunici ‘Pobol Y Cwm’ (‘Narod doline’) za BBC u Walesu. Studirao je na Royal Academy of Dramatic Arts te je s 23 godine dobio ulogu Pipa u BBC-jevoj adaptaciji ‘Velikih očekivanja’. Gruffudd se prvi put predstavio američkoj publici u ‘Titaniku’ 1997. godine.

Glumio je i u filmovima ‘102 dalmatinca’, u kojem je glumio uz Glenn Close. Također je glumio poručnika Bealesa u ‘Padu crnog jastreba’ Ridleyja Scotta te Dana Blakelyja u horor-trileru ‘Okupljanje’ uz Christinu Ricci. Posudio je glas glavnom liku u crtanom filmu ‘Agent Crush’, glumio je uz Juliju Roberts i Ryana Reynoldsa u ‘Krijesnicama u vrtu’ te je glumio u tragičnoj ljubavnoj priči ‘Solomon i Gaenor’ koja je nominirana za Oscar za najbolji strani film.

Uz uloge u dramama i komedijama, Gruffudd je pokazao svoje glazbene vještine 2013. godine u gostujućoj ulozi u televizijskoj seriji ‘Glee’ gdje se pojavio kao Paolo San Pablo te izvodio pjesme i scene iz ‘Smiješne djevojke’ sa zvijezdom Gleeja Leom Michele.

Filmografija:

Komentari