Ivana Bolanča - Sapunice | Sapunice
Ivana-Bolanca

Ivana Bolanča

Rođendan: 2. 3. 1977.

Znak: Ribe

Ivana Bolanča je hrvatska glumica rođena 2.3.1977. godine u Zagrebu.

Glumom se počela baviti još u 6. razredu osnovne škole kad je upisala Dramsku radionicu kazališta mladih koju je vodio Boris Kovačević. Nakon što završava Opću gimnaziju u Utrinama, pokušala je upisati glumu no to joj nije uspijelo od prve. Međutim, Ivana nije očajavala zbog propalog pokušaja nego odlazi u London, gdje radi kao prodavačica cipela, konobarica, sobarica u hotelu i peračica posuđa.

Nakon povratka upisuje glumu na Akademiji dramski umjetnosti, gdje i diplomira 2001.godine. Ivana je prvu ulogu dobila u “Gaveli” dok je bila na 3. godini fakulteta. Otada se pojavljuje u brojnim kazališnim, televizijskim i filmskim ostvarenjima.

Trenutno živi sa svojim dečkom violinistom Paganini benda Emilom Gabrićem kojeg je upoznala na njegovom koncertu u Saloonu i zaljubila se na prvi pogled. Dvoumila se oko uluge u sapunici “Ponos Ratkajevih” zbog kćeri Nike koju nikako nije htjela ostaviti samu. Bojala se da će odustati kao i od prve uloge koju je dobila samo 4 mjeseca poslije poroda dok je Nika bila još mala beba. Kad je prihvatila ulogu u sapunici Emil je preuzeo brigu oko Nike i kućanskih poslova kojemu u pomoć uskače Ivanina majka, tako da je Ivana mogla na snimanja.

Filmografija:

Najbolje godine (2009)
Zakon! (2009)
Zakon ljubavi (2008)
Ponos Ratkajevih (2007)
Armin (2007)
Put lubenica (2006)
Bitange i princeze (2005)
Kad zvoni? (2005)
Nije bed (2004)
100 minuta slave (2004)
Smeće (2004)
Sjaj u očima (2003)
Ajmo žuti (2001)
Građani (2000)
Novakovi (2000)

Garcia (1999)

Komentari