Ivica Pucar - Sapunice | Sapunice

Ivica Pucar

Rođendan: 5. 5. 1975.

Znak: Bik

Ivica Pucar, rođen je 5.5.1975. godine u Zadru gdje je završio osnovnu i srednju školu.

Zagrebačku Akademiju dramske umjetnosti upisuje 1994. godine nakon prethodno odslušane i položene 1. godine Pravnoga fakulteta. Diplomirao je s odličnim uspjehom u klasi pokojnoga profesora Izeta Hajdarhodžića i bio nagrađen s Rektorovom nagradom.

Prvu ulogu odigrao je u Zadru 1982. u crkvi Sv. Ivana u Božićnoj priči. Još kao student druge godine počeo je surađivati sa Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu u kojemu je odigrao 25 premijera. Posljednjih pet godina surađuje s Glumačkom družinom Histrioni s kojom je odigrao preko 300 predstava.

Sudjelovao je na Dubrovačkim ljetnim igrama, Splitskom ljetu, Zadarskom kazališnom ljetu te u predstavama zagrebačke Komedije, Istarskoga narodnoga kazališta iz Pule, Glumačke družine Grabancijaš. Član je HDDU, a od 2000. ima status samostalnog umjetnika u HZSU. Snima za film i televiziju, a od sezone 2006/2007 pridruženi je član ansambla HNK u Varaždinu ( gdje trenutno nastupa u predstavama Vučjak i Buba u uhu).

Filmografija:

Zakon ljubavi (2008)
Ponos Ratkajevih (2007)
Urota (2007)
Obični ljudi (2007)
Cimmer fraj (2007)
Armin (2007)
Bumerang (2006)
Bibin svijet (2006)
Bitange i princeze (2006)
Duga mračna noć (2005)

Četverored (1999)
Kanjon opasnih igara (1998)

Komentari