Ivo Gregurević - Sapunice | Sapunice
Ivo-Gregurevic

Ivo Gregurević

Rođendan: 7. 10. 1952.

Znak: Vaga

Ivo Gregurević je ponajbolji hrvatski filmski, kazališni i televizijski glumac rođen 07.10.1952. godine u Donjoj Mahali (Orašje).

Diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Na filmu debitira 1977. godine (“Ne naginji se van”, B. Žižića) glavnom ulogom provincijalca na radu u Njemačkoj, karakterističnom za njegov glumački profil, da bi tijekom 80-ih i 90-ih ostvario niz izuzetno zapaženih velikih uloga na filmu. Osvojio je četiri Zlatne arene i to 1998. godine za najboljeg sporednog glumca u filmu Tri muškarca Melite Žganjer,  1999. godina za glavnu mušku ulogu u filmu Bogorodica,  2002. godine za najbolju mušku ulogu u filmu Ne dao Bog većeg zla  te 2005. godine za ulogu u filmu Što je Iva snimila 21. listopada 2003. godine.

U njegov impresivan filmski opus spadaju mnogobrojni naslovi: Crnci, Kino Lika, Što je muškarac bez brkova, Sokol ga nije volio, Rusko meso, Maršal, Svjedoci, Tu i Metastaze.

Filmografija:

Periferija city (2010)
Tito (2010)
Ta tvoja ruka mala (2009)
Metastaze (2009)
Crnci (2009)
Stipe u gostima (2008)
Mamutica (2008)
Kino Lika (2008)
Kradljivac uspomena (2007)
Pravo čudo (2007)
Konji vrani (2007)
Odmori se, zaslužio si (2006)
Tata i zetovi (2006)
The Put lubenica (2006)
The Duh u močvari (2006)
Ne pitaj kako! (2006)
Posljednja pričest (2005)
Otac (2005)
Sto je muškarac bez brkova? (2005)
Sto je Iva snimila 21. listopada 2003. (2005)
Pod vedrim nebom (2005)
Zlatni vrč (2004)
Duga mračna noc (2004)
Crna hronika (2004)
Ispod crte (2003)
Infekcija (2003)
Tu (2003)
Svjedoci (2003)
Ne dao Bog većeg zla (2002)
Serafin, svjetioničarev sin (2002)
Novo doba (2002)
Kraljica noći (2001)
Posljednja volja (2001)
Holding (2001)
Nebo sateliti (2001)
Ajmo žuti (2001)
Sami (2001)
Je li jasno prijatelju? (2000)
Nasi i vaši (2000)
Srce nije u modi (2000)
Crna kronika ili dan žena (2000)
Mliječni put (2000)

Četverored (1999)
Crvena prašina (1999)
Maršal (1999)
Kad mrtvi zapjevaju (1999)
Bogorodica (1999)
Transatlantik (1998)
Tri muškarca Melite Zganjer (1998)
Bozić u Beču (1997)
Rusko meso (1997)
Anđele moj dragi (1996)
Djed i baka se rastaju (1996)
Prepoznavanje (1996)
Sedma kronika (1996)
Šokica (1996)
Isprani (1995)
Olovna pričest (1995)
Mrtva točka (1995)
Svaki put kad se rastajemo (1994)
Vukovar se vraća kuci (1994)
Dok nitko ne gleda (1993)
Kontesa Dora (1993)
Luka (1992)
Čaruga (1991)
Priča iz Hrvatske (1991)
Krhotine (1991)
Stela (1990)
Doktorova noć (1990)

Diploma za smrt (1989)
Đavolji raj (1989)
Povratak Katarine Kozul (1989)
Leo i Brigita (1989)
Ptice nebeske (1989)
Hamburg Altona (1989)
Gospodski život Stipe Zvonareva (1988)
Ćao, ćao, bambina! (1988)
Sokol ga nije volio (1988)
Večernja zvona (1988)
Bez trećeg (1988)
Zivot sa stricem (1988)
Terevenka (1987)
Osuđeni (1987)
Kraljeva završnica (1987)
Dosije (1986)
Večernja zvona (1986)
Brisani prostor (1985)
Hajdučki gaj (1985)
Jedan cijeli ljudski vijek (1984)
Veliki talenat (1984)
Duet za jednu noć (1984)
Treći ključ (1983)
Kiklop (1983)
Hildegard (1983)
Zamke (1983)
Rade Končar (1983)
Nepokoreni grad (1982)
Kiklop (1982)
Gosti iz galaksije (1981)
Duvanski put (1981)
Visoki napon (1981)
Velo misto (1980)
Izgubljeni zavičaj (1980)

Usijanje (1979)
Osvajanje slobode (1979)
Knjiga drugova (1979)
Đavolje sjeme (1979)
Gradilište (1979)
Liberanovi (1979)
Mačak pod šljemom (1978)
Slučaj Filipa Franjića (1978)

Oko (1978)
Mećava (1977)
Ne naginji se van (1977)

Komentari