Jelena Perčin - Sapunice | Sapunice
Jelena-Percin-Ana-Fijan

Jelena Perčin

Rođendan: 19. 1. 1981.

Znak: Jarac

Jelena Perčin rođena je 19.1.1981. godine u Dubrovniku.

Jelena Perčin gimnaziju pohađa u Zagrebu, gdje je i nastupala u dramskoj grupi. 2000. godine upisuje Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu. U ljeto 2001. godine, nakon završene prve godine, prvi puta se pojavljuje u predstavi “Četvrta sestra” u režiji Ivice Boban na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Godine 2002. igra u “Povezanim interesima”, u režiji V. Taufera. Iste godine u jesen angažirana je u Gradskom kazalištu Požega, u predstavi “Pipi Duga čarapa”, u režiji T. Pavkovića.

2003. godine Jelena Perčin započinje suradnju s Istarskim narodnim kazalištem u Puli, u predstavi “Ne grizi nokte Lidija”, u režiji Olivera Frljića i sa zagrebačkim ITD-om u predstavi “Top” redatelja Roberta Raponje.

U ljeto iste godine ponovno igra na Dubrovačkim ljetnim igrama u “Radionici za šetanje, izmišljanje i pričanje” B. Jelčića i “Grižuli” Paola Magellia. Od 2003. stalni je član ansambla kazališta u Virovitici za čiju je predstavu “Ženidba” dobila 2004. godine nagradu koja se dodjeljuje mladim glumcima na 7. Festivalu pučkog teatra Omišalj – Čavle. Trenutno, uz “Ženidbu”, igra u predstavama “Dug put kući”, “Arapska noć” i “Višnjik”.

Jelena voli nositi sve što je u trendu, a ujedno da se i dobro osjeća u tome. U kupnji joj je najvažnije da izabere ono što čini njezinu osobnost, a pritom i podiže raspoloženje. Obožava haljine, a najdraže su joj kreatorice Vivienne Westwood i Keti Balogh. Ne voli nositi trenirku, a niti tenisice, nego što se cipela tiče voli štiklu, a nosi i mokasinke. Najviše što voli od svega su torbe, kojih ima jako mnogo. Od modnih dodataka stavlja starinski nakit, broševe i šalove.

Filmografija:

Zabranjena ljubav (2006)
Bibin svijet (2006)
Naša mala klinika (2005)
Villa Maria (2005)
Duga mračna noć (2005)
Kako los son (2002)
Veliko spremanje (2000)

Komentari