Jencarlos Canela - Sapunice | Sapunice
Jencarlos-Canela

Jencarlos Canela

Rođendan: 21. 4. 1988.

Znak: Ovan

Jencarlos Canela je američki glumac i glazbenik, kubanskog podrijetla, rođen 21.4.1988. godine u Miamiju.

Umjetničku karijeru, Jencarlos je započeo već u dvanaestoj godini nastupajući u glazbenom grupi Boom Boom Pop, da bi već 2002. godine započeo samostalnu glazbenu karijeru, a 2006. godine završava New World School of the Arts u Miamiju.

Jencarlos je vrlo talentiran umjetnik, jer svira klavir, gitaru i bubnjeve i komponira pjesme na engleskom, talijanskom, njemačkom i portugalskom jeziku. Zbog svoje besprijekorne glazbene reputacije i profesionalnog pristupa, 2006. godine kompanija Ford ga je odabrala za promotivnu kampanju ” Ride like it Ford”, a nastupio je i na izborima za Miss svijeta 2004. i 2005. godine, te u promotivnoj kampanji grada Miamija.

Glumački debi Jencarlos ostvaruje u telenoveli Pecados Ajenos (Other People’s Sins) 2007. godine, za koju je zajedno sa Cristal Marie komponirao naslovnu temu. 2009. godine potpisuje ugovor sa Telemundom i nastupa u telenoveli Mas sabe el diablo, za koju je također skladao naslovnu temu.

Jencarlos je poznat i po humanitarnom radu, zbog čega je nedavno izabran kao jedan od prvih veleposlanika u zakladi Christopher And Dana Reeve Foundation, koja pomaže zlostavljanoj djeci

Filmografija:

The Passion (2016)
Telenovela (2015)
Pasión Prohibida (2013)
En ausencia de ti (2012)
Confesiones de novela (2011)
Mi Corazón Insiste... en Lola Volcán (2011)
Más sabe el diablo: El primer golpe (2011)
Hunted by Night (2010)
Mas sabe el diablo (2009)
Hunted by Night (2009)
Dona Barbara (2008)
Other People's Sins (2007)

Komentari