Joely Richardson - Sapunice | Sapunice
Richardson006

Joely Richardson

Rođendan: 9. 1. 1965.

Znak: Jarac

Joely Richardson je britanska glumica rođena je 9.1.1965. u Londonu.

Puno ime joj je Joely Kim Richardson

Joely Richardson potiče iz glumačke obitelji. Otac joj je poznati redatelj Tony Richardson a majka Vanessa Redgrave, pradjed Sir Michael Redgrave teta Lynn Redgrave i sestra Natasha Richardson svi su odreda vrsna glumačka imena. No Joely nije oduvijek namjeravala biti glumica, nego gimnastičarka. Nakon završetka privatne škole u Californiju, počinju njena pojavljivanja na filmu.

Od 2001. godine rastavljena je od producenta Tim Bevana s kojim ima kćer Daisy.

U studenom 2006. objavila je da napušta snimanje serije Reži me (Nip/Tuck) kako bi se brinula o bolesnoj kćeri. Prema posljednjoj objavi, Joely se vraća u petu sezonu.

Filmografija:

Fallen (2016)
Papa (2015)
The Messenger (2015)
Maggie (2015)
Endless Love (2014)
Vampire Academy (2014)
The Devil's Violinist (2013)
Thanks for Sharing (2012)
Titanic: Blood and Steel (2012)
Red Lights (2012)
The Girl with the Dragon Tattoo (2011)
Anonymous (2011)
The Tudors (2010)
Freezing (2009)
The Day of the Triffids (2009)
The Christmas Miracle of Jonathan Toomey (2007)
Freezing (2007)
The Last Mimzy (2007)
Fatal Contact: Bird Flu in America (2006)
Wallis And Edward (2005)
Lies My Mother Told Me (2005)
The Fever (2004)
Fallen Angel (2003)
Shoreditch (2003)
Nip/Tuck (2003)
The Affair of the Necklace (2001)
The Patriot (2000)
Maybe Baby (2000)
Return to Me (2000)

Toy Boys (1999)
The Echo (1998)
The Tribe (1998)
Under Heaven (1998)
Wrestling with Alligators (1998)
Event Horizon (1997)
101 Dalmatians (1996)
Hollow Reed (1996)
Loch Ness (1996)
Sister My Sister (1994)
I'll Do Anything (1994)
Lady Chatterley (1993)
Rebecca's Daughters (1992)
Shining Through (1992)
King Ralph (1991)
Heading Home (1991)


A proposito di quella strana ragazza (1989)
Poirot (1989)
Behaving Badly (1989)
Drowning by Numbers (1988)
The Storyteller (1988)
Kin of the Castle (1987)
Body Contact (1987)
Wetherby (1985)
The Hotel New Hampshire (1984)

Komentari