Jon Foo - Sapunice | Sapunice
jon-foo

Jon Foo

Rođendan: 30. 10. 1982.

Znak: Škorpion

Engleski glumac vješt u borilačkim vještinama i kaskader koji je započeo karijeru u cirkusu, Foo je sin Kineza iz Singapura i Irkinje iz južne Irske rođen u Londonu. S osam godina počeo je trenirati kung-fu, no tek je s 15 ozbiljno počeo učiti wushu u školi za borilačke vještine. Poslije je u svoj stil uključio tajlandski i zapadnjački boks.

Fooa je otkrio lovac na talente na treningu u mjesnoj teretani te je postao dio London Chinese Acrobats, skupine koja spaja kinesku cirkusku tradiciju sa suvremenim stilovima i plesovima. Tamo su njegove borilačke vještine primijetili mnogobrojni te je nakon školovanja započeo samostalnu karijeru.

Foo, najpoznatiji po ulozi Jina Kazame u akcijskom filmu iz 2010. ‘Tekken’, također je glumio u ‘Bangkok Revenge’ na Tajlandu, ‘House of Fury’, ‘Left 4 Dead’, ‘Life’ i kratkom filmu ‘Street Fighter: Legacy’. Foo se također pojavio u filmu ‘Univerzalni vojnik 3′ kao jedan od vojnika prve generacije. Foo je radio kao kaskader u filmovima ‘Batman: Početak’, ‘Zaštitnik na Tajlandu’ te ‘Mit u Hong Kongu’.

Filmografija:

Komentari