Jordana Brewster - Sapunice | Sapunice
Jordana-Brewster

Jordana Brewster

Rođendan: 24. 4. 1980.

Znak: Bik

Zbog svojeg talenta, ljepote i prirodnosti na ekranu, Jordana Brewster poznata je kako filmskoj, tako i televizijskoj publici. Odigrala je nezaboravnu epizodnu ulogu dr. Jill Roberts u akcijsko-avanturističkoj seriji ‘Chuck’, sa Zacharyjem Levijem i epizodnu ulogu u drami ‘Dark Blue’ u produkciji Jerryja Bruckheimera, s Dylanom McDermottom.

Na velikom ekranu, Brewster je publici poznata po ulozi Mije Toretto u ‘Brzima i žestokima’. Glumila je i u ‘Brzi i žestoki 5′. Uz to, na velikom je ekranu glumila i u filmu iz 2006. koji tematski prethodi filmu ‘Teksaški masakr motornom pilom’, a zapaženu je ulogu ostvarila i u hitu Sundancea, filmu ‘D.E.B.S.’. Brewster je s Cameron Diaz, Blythe Danner i Christopherom Ecclestonom glumila u ‘Nevidljivom cirkusu’. Uz to, pojavila se u filmu redatelja Justina Lina, ‘Annapolis’, s Jamesom Francom, i filmu ‘Ludi za Grace’, nezavisnoj produkciji snimljenoj prema romanu Scotta Sommera, koji je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Los Angelesu u srpnju 2005.

Svoje je glumačke vještine Brewster uvelike usavršila u dramskoj seriji ‘As the World Turns’. Paralelno s ulogom Nikki Munson u toj Emmyjem nagrađivanoj seriji završavala je srednju školu. Nakon završetka snimanja ‘Brzih i žestokih’ uzela je odmor kako bi 2003. diplomirala engleski jezik na Sveučilištu Yale.

Filmografija:

Komentari