Jorge Luis Pila - Sapunice | Sapunice
Jorge_Luis_Pila

Jorge Luis Pila

Rođendan: 3. 8. 1972.

Znak: Lav

Jorge Luis Pila je kubanski glumac rođen 03.08.1972. godine u Havani.

Nakon završenog vojnog roka, u devetnaestoj godini, Jorge odlučuje upisati studij ekonomije uz rad. Nakon nekoliko uspješnih kampanja, odlučuje se profesionalno baviti manekenstvom i potpisuje ugovor sa modnom kućom “La Maison”. Tamo ga je zamijetio Luis Roberto, koreograf pjevačice Yuri, koji ga je pozvao da se pridruži bendu kao prateći plesač.

Jorge odlazi u Meksiko i ostaje u bendu nekoliko godina, i dalje radeći kao model za agenciju “Glenda Modelos”, te završava poznatu Televisinu glumačku školu CEA (Centro de Educacion Artistica). Nakon toga se pridružuje bendu D.C.O.

Glumačku karijeru započinje 1996. godine ga na jednoj zabavi primijećuju producenti TV Azteca Elisa Salinas i Juan David Burns, koji ga pozivaju da se pridruži snimanju telenovele “Al norte del corazon”. Nakon toga, nastupio je u nizu telenovela, a međunarodni uspijeh doživljava nastupima u telenovelama “Rebeca”, “Angel Rebelde”, “Mas sabe el diablo” i “Donde esta Elisa”.

Jorge se ženio tri puta; 1991. godine s Yamili Valenzuela, sestrom pjevačice Yuri, sa Anette Michell 2000. godine i 2004. godine sa glumicom Aurom Christinom Geithner. Trenutno je rastavljen.

Filmografija:

Aurora (2010)
Donde esta Elisa (2010)
Mas sabe el diablo (2009)
Valeria (2008)
Acorralada (2007)
Decisiones (2006)
Mi vida eres tu (2006)
Sonar no cuesta nada (2005)
Angel rebelde (2004)
Rebeca (2003)
Subete a mi moto (2002)
Secreto de amor (2001)
Ellas, inocentes o culpables (2000)
Catalina y Sebastian (1999)
Yacaranday (1998)
Al norte del corazon (1997)

Komentari