Jorge Reyes - Sapunice | Sapunice
Jorge_Reyes

Jorge Reyes

Rođendan: 28. 8. 1971.

Znak: Djevica

Jorge Reyes je venezuelanski glumac rođen 28.08.1971. godine u Caracasu.

Puno ime mu je Jorge Luis Reyes Graterol.

Kao tinejdžer je sanjao da postane vatrogasac, a kasnije redatelj, no kako mu roditelji mogli omogućiti taj studij, Jorge je upisao i kasnije diplomirao informatiku. Nakon studija počinje se baviti manekenstvom, a na nagovor sestre Claudie (također glumice), odlučuje uzeti satove glume i posvetiti se umjetničkoj karijeri.

Već od prvih uloga profilirao se za nastupe u telenovelama, pa je tako debitirao u Venevisionovoj telenoveli Sirena 1993. godine. Nakon toga ostvaruje slijedeću ulogu 1994. godine u telenoveli La hija del presidente.

Ipak, najveći umjetnički domet postigao je ulogom Alejandra Arciniegasa u remakeu telenovele La Revancha iz 1989. godine, koja je snimljena u Miamiju 2000. godine, a u kojoj je odigrao glavnu ulogu sa Dannom Garciom.

Filmografija:

Entre el amor y el deseo (2010)
La vida entera (2008)
Valeria (2008)
Miranda regresa (2007)
Los Querendones (2006)
Todos quieren con Marilyn (2004)
Las Gonzalez (2002)
Mambo y canela (2002)
Guerra de mujeres (2001)
La revancha (2000)
Cuando hay pasion (1999)
Toda mujer (1999)
Destino de mujer (1997)
Volver a vivir (1996)
La hija del presidente (1994)
Sirena (1993)

Komentari