Juan Ferrara - Sapunice | Sapunice
Juan-Ferrara

Juan Ferrara

Rođendan: 8. 11. 1943.

Znak: Škorpion

Meksički glumac Juan Ferrara Rođen je 8.11.1943. godine u gradu Mexico City.

Puno ime mu je Juan Felix Gutierrez Puerta i visok je 175 cm.

Sin je poznate glumice Ofelie Guilmain. Ima dvije sestre Esther i Luciju, koje su također glumice. Ferrara je bio zainteresiran za glumu još od malih nogu, ali tek sa 22 godine dobio je prvu ulogu. Promijenio je ime u Juan Ferrara prije nego je dobio malu ulogu u filmu Tajimara.  

1966. godine dobio je prvu glavnu ulogu kao Sonny u Los Angeles de Puebla. Juan je dotad diplomirao na Televisinoj školi glume, a postao je popularan nakon svoje prve telenovele El Espejismo Brillaba. 1970. godine snimio je telenovelu Yesenia spanned a sequel sa La Gata i postao poznat u Španjolskoj i ostalim dijelovima svijeta. Yesenia je telenovela za koju je dobio najbolje kritike kao jedna od najbolje snimljenih Mexičkih sapunica ikada.

1983. godina bila je vrlo važna za Juanovu karijeru. Na Canal 2 snimio je Amanda Guzman, Culpable!, telenovelu koja je postala jedna od najgledanijih na području Puerto Ricoa. Kako su telenovele postale jako popularne za Telemundo Puerto Rico, mreža je odlučila vratiti Ferrara natrag 1985. godine da snimi drugu telenovelu Tanairi.

Oženjen je za popularnu meksičku glumicu Helena Rojo, sa kojom ima dva sina Juana Carlosa i Mauricia Boneta koji su i sami glumci.

Filmografija:

Pasion (2007)
Cuando las cosas suceden (2007)
Heridas de amor (2006)
Rebelde (2006)
Tu historia de amor (2003)

Infierno en el Paraiso (1999)
Que nos pasa (1999)
Fuera de la ley (1998)
Desencuentro (1997)
La Antorcha encendida (1997)
Valentina (1993)
Valeria y Maximiliano (1991)

Destino (1989)
Medecins des hommes (1988)
Lettera dal Salvador (1988)
Victoria (1987)
Mentiras (1986)
Tanairi (1985) (1985)
Gabriel y Gabriela (1982)
Dos y dos, cinco (1981)
Noche de juerga (1981)
El Hogar que yo robe (1981)
Misterio (1980)

Viviana (1978)
Ladronzuela (1978)
De todos modos Juan te llamas (1976)
Ven conmigo (1975)
El Manantial del milagro (1974)
The Holy Mountain (1973)
Luto (1971)
El Club de los suicidas (1970)
Los Problemas de mama (1970)
Mision cumplida (1970)
Yesenia (1970)
La Gata (1970)

Del altar a la tumba (1969)
Lo que no fue (1969)
Concierto de almas (1969)
5 de chocolate y 1 de fresa (1968)
Corona de lagrimas (1968)
No hay cruces en el mar (1968)
Esclava del deseo (1968)
Los Angeles de Puebla (1968)
Los Inconformes (1968)
La Muerte es puntual (1967)
Pedro Paramo (1967)
Tirando a gol (1966)
La Valentina (1966)
Espejismo brillaba (1966)
Las Dos Elenas (1965)
Tajimara (1965)
Rio Hondo (1965)
Los Tres farsantes (1965)
Todos hemos sonado (1964)

Komentari