Juan Pablo Raba - Sapunice | Sapunice
Juan-Pablo-Raba

Juan Pablo Raba

Rođendan: 14. 1. 1977.

Znak: Jarac

Juan Pablo Raba je kolumbijski glumac rođen 14.01.1977. godine u Bogoti.

Nakon što su mu se roditelji rastali, živio je s ocem argentincem u Bogoti, Španjolskoj i Argentini. U Argentini je radio mnogo različitih poslova, ali nije bio sretan sve dok nije čitao knjigu “Alkemičar” koja mu je pomogla shvatiti da je jedina alternativa jednostavno slijediti svoje srce.

Kasnije, on se vratio u Kolumbiju i radio kao model. Prijavljuje se i na kolumbijski TV kanal Caracol, želeći raditi kao animator. No oni ga odbijaju i sugeriraju da krene na satove glume. Juan isprva odbija tu mogućnost, no njegov talent prepoznaje profesor Edgardo Roman, koji ga je ohrabrio ga da postane glumac. Tako je Juan ipak upisao studij glume u New Yorku na institutu Lee Starsberg.

Prva uloga mu je bila u seriji Amor en forma 1998. godine. Nakon toga je nastupio u još nekoliko telenovela, a prekretnicu u karijeri ostvario je ulogom u La Nina De Mis Ojos glumeći sa Nataliom Streignard.

2002. godine, Juan je upoznao kolumbijsku novinarku Paulu Quinteros, s kojom se oženio na 6.12.2003 u Los Roquesu u Venezueli, no par se rastao 2007. godine. Nakon toga, iste godine upoznaje venezuelansku zvijezdu telenovela Marjorie de Sousu, s kojojm je bio u vezi više od godinu dana.

Filmografija:

Los caballeros las prefieren brutas (2010)
El clon (2010)
Dia naranja (2009)
Mental (2009)
Tiempo final (2008)
El cartel de los sapos (2007)
Puras joyitas (2007)
Ni tan largos... ni tan cortos (2007)
Mi gorda bella (2007)
Una abuela virgen (2007)
Estrambotica Anastasia (2007)
Sobregiro de amor (2007)
Y los declaro marido y mujer (2006)
Soltera y sin compromiso (2006)
Anillo de compromiso (2006)
Por amor a Gloria (2005)
La nina de mis ojos (2001)
Viva la Pepa (2001)
La reina de Queens (2000)

Marido y mujer (1999)
Amor en forma (1998)

Komentari