Julian McMahon - Sapunice | Sapunice

Julian McMahon

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Australski glumac rođen je 27. 7. 1968. u gradu Sydneyu.

Puno ime mu je Julian Dana William McMahon.

Julian McMahon rođen je u obitelji McMahon kao drugo od troje djece (starija sestra Melindu i mlađa sestra Deborah). Sin je Sir Williama i Lady Sonije McMahon. Sir William je bio premijer Australije, sve do svoje smrti.

Julian je studirao pravo na prestižnom sveučilištu u Sydneyu, no ubrzo je odustao jer mu je na predavanjima bilo dosadno, te je tako nakon jedne godine studiranja uplovio u manekenske vode, primarno radeći u reklamama.

1987. godine putuje svijetom radeći kao model (visok je 191 cm), te je tako posjetio Los Angeles, New York, Milano, Rim, Pariz i ostale gradove. Nakon toga, dobio je uloge u dvjema australskim serijama, australskoj verziji serije “Dinastija” i nakon 18 mjeseci, ulogu u austrlskoj sapunici “Home And Away”. Nakon toga, 1992. godine počinje dobivati uloge i u američkim filmovima.

U slobodno vrijeme, pošto je nepušač McMahon voli surfati, voziti bicikl i kuhati. Fan je bejzbola, nogometa i košarke, te osim toga skuplja klasične knjige. Bio je u braku dva puta, s pjevačicom Dannii Minogue (1994.-1995.) i s glumicom Brooke Burns (1999.-2001.) s kojom ima kćer Madison.

Bio je u užem izboru za ulogu Jamesa Bonda, no izgubio je od glumac Daniela Craiga

Filmografija:

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (2007)
Premonition (2007)
Prisoner (2007)
Fantastic Four (2005)
Fantastic Four (2005)
Charmed (2005)
Meet Market (2004)
Nip/Tuck (2003)
Another Day (2001)
Chasing Sleep (2000)
Profiler (2000)

Will & Grace (1998)
In Quiet Night (1998)
Magenta (1996)
Another World (1994)
Wet and Wild Summer! (1992)

Home and Away (1988)
The Power, the Passion (1989)

Komentari