Justin Chambers - Sapunice | Sapunice

Justin Chambers

Rođendan: 11. 7. 1970.

Znak: Rak

Američki glumac Justin Chambers rođen je 11.7.1970. godine u Springfieldu.

Puno ime mu je John W. Chambers, a visok je 180 cm.

Justin Chambers dolazi iz irsko- njemačko- američke obitelji, kao jedan od petero djece Johna i Pam Chambers,. Ima brata blizanca Jasona, jednog starijeg brata i dvije starije sestre. Prilikom odmora u Parizu, uočio ga je modni agent u pariškom metrou i uskoro postaje model za Calvina Kleina, Giorgia Armanija i druge modne kuće širom Europe, Japana i Sjedinjenih Država. 1990. se seli u New York, gdje studira u H.B. Studios 4 godine. To mu i otvara vrata za uloge u nekoliko off-Broadway kazališnih produkcija te nekoliko televizijskih uloga.

Ipak pravu glumačku afirmaciju doživljava tek 1995., sa detveromjesečnom gažom na NBC-ovoj dnevnoj sapunici ‘Another World’, zatim se pojavljuje sa Lolitom Davidovich u ‘Harvest of Shame’ (1996) i u CBS-voj ‘Rose Hill’ (1997) sa Jennifer Garner. Na velikom ekranu debitira u ulozi bogatog WASP-a koji je pomaže židovskom dječaku u Liberty Heights (1999), drami Barry Levinsona.

Kasnih devedesetih dolazi na NBC-ovu list slavnih “IT”, a u modnom časopisu Harper’s Bazaar 1998., opisan je kao “dijelom James Dean, dijelom Marlon Brando”.

Justin uživa u sretnom obiteljskom životu. Oženjen brokericom modne agencije, Keishom (od 1993), koju je upoznao na Calvin Kleinovoj modnoj reviji. Justin i Keisha žive u Los Angelesu i imaju petero djece; Isabellu (r. 1997), blizance Mayu i Kaila (r. 1999), Evu (r. 2001) i Jacksona (r. 2002).

Filmografija:

Grey's Anatomy (2005)
The Zodiac (2005)
Southern Belles (2005)
The Secret Service (2004)
Cold Case (2003)
For Which It Stands (2003)
Leo (2002)
Hysterical Blindness (2002)
The Musketeer (2001)
The Wedding Planner (2001)

Liberty Heights (1999)
Seasons of Love (1999)
Four Corners (1998)
Rose Hill (1997)
Swift Justice (1996)
Harvest of Fire (1996)
New York Undercover (1996)
Another World (1995)

Komentari