Katherine Heigl - Sapunice | Sapunice
Katherine-Heigl

Katherine Heigl

Rođendan: 24. 11. 1978.

Znak: Strijelac

Američka glumica Katherine Heigl rođena je 24.11.1978. godine u Washingtonu.

Puno ime joj je Katherine Marie Heigl, nadimak Katie, a visoka je 173 cm.

Nedugo nakon rođenja, roditelji Nancy i Paul su se preselili u New Canaan (Connecticut), gdje je Katherine provela većinu svog djetinjstva. Najmlađa u obitelji, Katherine ima sestru Meg, a brat John je 1986. preminuo od ozlijeda zadobivenih u prometnoj nesreći.

Katherine se prvo pojavila pod svjetlima pozornice kao dječiji model. U devetoj godini, njezina teta iz New Yorka je za vrijeme posjete obitelji, napravila seriju fotografija sa Katherine, koje je nakon povratka, sa dozvolom roditelja, poslala brojnim modnim agencijama. Unutar nekoliko tjedana Katherine je potpisala ugovor za Wilhelmina, renomiranu internacionalnu modnu agenciju. Gotovo odmah je napravila svoj prvijenac u reklami za magazin i uskoro je slijedilo i prvo pojavljivanje na televiziji u reklami za Cheerios pahuljice.

Radeći za modnu kuću Sears i Lord And Taylor, Katherine su zapazili filmski producenti, pa 1992. godine debitira na velikom ekranu u filmu That Night, glumeći sa Juliette Lewis i C. Thomasom Howellom. Ipak, Katherine je nastavila pohađati New Canaan High School (gdje i diplomira 1996. godine), balansirajući između učenja i rada na filmu te kao model, koje je obavljala tijekom praznika, odmora i vikenda.

1999, Katherine odlučuje proširiti angažman televiziju, i prihvaća ulogu bahate, a opet ranjive Isabel Evans u “Roswell” (1999), seriji koja je spojila teen seriju i sci-fi dramu. Promovirajući ulog u seriji, Katherine se pojavljuje na naslovnicama magazina poput “TV Guide,” “Maxim,” i “Teen” te je daje intervju na “Later with Greg Kinnear” (1994) i “The Late Late Show with Craig Kilborn” (1999). Tijekom tri godine produkcije Roswella, Katherine glumi u još nekoliko filmova.

Tijekom ljeta 2002. godine, Katherine donosi veliku odluku u karijeri kada potpisuje ugovor sa William Morris Agency, jednim od najvećih i najprestižnijih agencija u zabavnoj industriji. Časopisi FHM (2005. i 2006.), Stuff (2002.) i Maxim (2007.) uvršavaju je na svoje liste najseksipilnijih žena,a 2005. godine se i pojavljuje na FHM pin-up kalendaru.

Od 2006. godine zaručena je za glazbenika Josha Kelleya.

Filmografija:

Knocked Up (2006)
Caffeine (2006)
Zyzzyx Rd. (2006)
Grey's Anatomy (2005)
The Ringer (2005)
Side Effects (2005)
Romy and Michele: In the Beginning (2005)
Love's Enduring Promise (2004)
Wuthering Heights (2003)
Critical Assembly (2003)
Descendant (2003)
Evil Never Dies (2003)
Love Comes Softly (2003)
Vegas Dick (2003)
The Twilight Zone (2002)
Valentine (2001)
100 Girls (2000)

Roswell (1999)
The Tempest (1998)
Bride of Chucky (1998)
Law And Order (1998)
Bug Buster (1998)
Stand-ins (1997)
Prince Valiant (1997)
Wish Upon a Star (1996)
Under Siege 2: Dark Territory (1995)
My Father the Hero (1994)
King of the Hill (1993)
That Night (1992)

Komentari