Kevin Bacon - Sapunice | Sapunice
Kevin-Bacon

Kevin Bacon

Rođendan: 8. 7. 1958.

Znak: Rak

Kevin Bacon jedan je od najistaknutijih glumaca svoje generacije. Talent za usklađivanje glavnih uloga i snažnih sporednih likova na filmu i pozornici omogućio mu je izgradnju raznolikog i kritički hvaljenog opusa.

Uz roditeljsku potporu, Bacon je napustio rodnu Philadelphiju da bi postao najmlađi student na Circle in the Square Theatreu u New Yorku gdje je studirao dok nije debitirao na filmu ulogom Chipa u filmu ‘Zvjerinjak’. Zatim su uslijedile uloge u filmovima ‘Restoran’ i ‘Footloose’, koji ga je pretvorio u zvijezdu. Bacon je dokazao svoj talent u širokom rasponu filmskih žanrova, od akcijskih trilera do romantičnih komedija i teških drama, pa čak povremeno i mjuzikala. Glumio je u nagrađivanim filmovima kao što su ‘Malo dobrih ljudi’, ‘Divlja rijeka’, ‘Apollo 13′, ‘Čovjek bez tijela’ i ‘Mistična rijeka’. Na malim ekranima, Bacon je glumio u humorističnoj seriji ‘Ubi me dosada’, a debitirao je kao redatelj 1996. godine filmom ‘Losing Chase’. Osim na filmu i televiziji, Bacon se okušao i u kazalištu, a čini i drugu polovicu benda Bacon Brothers.

Baconu je 2010. uručena nagrada Joel Siegel Udruge filmskih kritičara kao priznanje za iznimnu filmsku karijeru i dobrotvorni rad na projektu SixDegrees.org. Godine 2010. Film Society of Lincoln Center nagradio je Bacona za iznimnu filmsku karijeru.

Filmografija:

Komentari