Kiefer Sutherland - Sapunice | Sapunice
Kiefer-Sutherland

Kiefer Sutherland

Rođendan: 21. 12. 1968.

Znak: Strijelac

Kiefer Sutherland rođen je u Londonu, a preselio se s obitelji u Kaliforniju nedugo nakon rođenja.

Glumio je u hvaljenom filmu ”Nerado fundamentalist’, a nedavno je viđen i u filmu ‘Popmpeji’ 2014. godine. Na ljeto 2013. godine snimio je vestern ‘Iskupljenje’ zajedno sa svojim ocem Donaldom Sutherlandom. Prije njegovog rada na FOX-ovoj dramskoj seriji ‘Dodir’, osvojio je nagradu Emmy, Zlatni Globus i dvije nagrade SAG Awards u kategoriji najboljeg glumca u dramskoj seriji za svoju kultnu ulogu u seriji ’24’. 2011. godine Sutherland je viđen u Lars von Trierovom filmu ‘Melankolija’, a ostvario je i svoj debi na Broadwayu u ulozi Jamesa Daleya u predstavi ‘The Championship season’.

Glumio je i u 10 epizoda serije ‘The Confession’ gdje je glumio neimenovanog plaćenog ubojicu. U animiranom filmu ‘Čudovišta protiv izvanzemaljaca’ posudio je glas WR Mongeru, zatvorskom čuvaru čudovišta. Sutherland je glumio i u filmovima poput ‘Zrcala’, ‘Sentinel – Agent u bijegu’, ‘The River Queen’, ‘U tuđoj koži’, ‘Telefonska govornica’, ‘Dark City’, ‘Oko za oko’ i ‘Tri mušketira’.

Prvu je ulogu u filmu ostvario u humorističnoj drami ‘Max Dugan se vraća’, a prvu veću ulogu ostvario je u kanadskoj drami ‘The Bay Boy’ za koju je osvojio nominaciju za nagradu Genie u kategoriji najboljeg glumca. Nakon uspjeha u filmu, preselio se u Los Angeles i pojavio se na televizijskim ekranima u filmu ‘Misija’ te epizodi serije ‘Amazing Stories’ i filmu ‘Trapped in Silence’. 1992. glumio je u filmu ‘Članak 99′ zajedno s Ray Liottom i Forestom Whitakerom te u vojnoj drami ‘Malo dobrih ljudi’ s Jackom Nicholsonom i Tomom Cruiseom. Nakon toga glumio je u filmu ‘Nestajanje’, ‘Grad tame’.

Filmografija:

Komentari