Kim Cattrall - Sapunice | Sapunice
Kim-Cattrall

Kim Cattrall

Rođendan: 21. 8. 1956.

Znak: Lav

Kim Cattrall je britanska glumica rođena 21.8.1956. godine u Liverpoolu.

Puno ime joj je Kim Victoria Cattrall, a visoka je 170 cm.

Prije prvog rođendana (u dobi od tri mjeseca), roditelji Dennis i Shane starija sestra su emigrirali u Kanadu, na istočnu stranu Vancouvera u malu pokrajinu Little River. U jedanaestoj, Kim se vraća u Veliku britaniju, gdje završava London Academy of Music and Dramatic Art. Nakon toga, u šesnaestoj odlazi u Ney York gdje upisuje American Academy of Dramatic Arts. Kao apsolventica (1975 godine), prijavljuje se na audiciju i dobiva ulogu u filmu Rosebud redatelja Otto Premingera, na čiji nagovor potpisuje ugovor sa filmskim studiom Universal na pet godina.

Uz nastupe na filmu i televiziji, Kim je angažirana i na kazališnim daskama, a priznanje svojoj svjetskoj popularnosti dobiva 2000. godine, kada je kompanija Pepsi angažira kao zaštitno lice za svoju promidžbenu kampanju za sezonu 2000./2001.

Uz brojne nominacije (tri za Emmy i Golden Globe) dobitnica je mnogih uglednih nagrada. Tako je uz nagrade u filmskom svijetu (Golden Globe i Screen Actor’s Guild award), osvojila Glammy Avard za ženu godine britanskog modnog časopisa British Glamour magazine, te nagradu za najbolju kazališnu glumicu 2005. godine za ulogu u drami Whose Life Is It Anyway?.

Tri puta se udavala i to za Larry Davisa, Andre J. Lysona i Marka Levinsona, od kojeg se rastala 2004. godine

Tečno govori njemački, a časopis People Magazine je uvrstio Kim među 25 najzanimljivijih ljudi 2001. godine.

Filmografija:

The Tiger's Tail (2006)
Him and Us (2006)
Ice Princess (2005)
The Simpsons (2004)
The Devil and Daniel Webster (2004)
Crossroads (2002)
15 Minutes (2001)
Sex and the Matrix (2000)

36 Hours to Die (1999)
Baby Geniuses (1999)
Sex and the City (1998)
Modern Vampires (1998)
Creature (1998)
Duckman: Private Dick/Family Man (1997)
Rugrats (1997)
Invasion (1997)
Exception to the Rule (1997)
The Outer Limits (1997)
Every Woman's Dream (1996)
Unforgettable (1996)
Where Truth Lies (1996)
Live Nude Girls (1995)
The Heidi Chronicles (1995)
Above Suspicion (1995)
OP Center (1995)
Two Golden Balls (1994)
Running Delilah (1994)
Dream On (1994)
Angel Falls (1993)
Wild Palms (1993)
Breaking Point (1993)
Split Second (1992)
Miracle in the Wilderness (1992)
Double Vision (1992)
Star Trek VI: The Undiscovered Country (1991)
The Bonfire of the Vanities (1990)
Honeymoon Academy (1990)

Famiglia Buonanotte, La (1989)
The Return of the Musketeers (1989)
Midnight Crossing (1988)
Masquerade (1988)
Palais Royale (1988)
Mannequin (1987)
Big Trouble in Little China (1986)
Hold-Up (1985)
City Limits (1985)
Turk 182! (1985)
Sins of the Past (1984)
Police Academy (1984)
Tales of the Gold Monkey (1983)
Trapper John, M.D. (1979)
Porky's (1982)
Ticket to Heaven (1981)
Tribute (1980)
Hagen (1980)
The Gossip Columnist (1980)
Scruples (1980)

Charlie's Angels (1979)
Crossbar (1979)
The Night Rider (1979)
Vegas (1979)
The Rebels (1979)
How the West Was Won (1979)
The Incredible Hulk (1979)
Family (1978)
The Paper Chase (1978)
Starsky and Hutch (1978)
The Bastard (1978)
Columbo: How to Dial a Murder (1978)
What Really Happened to the Class of '65? (1978)
The Hardy Boys/Nancy Drew Mysteries (1978)
Switch (1977)
Logan's Run (1977)
Deadly Harvest (1977)
Quincy M.E. (1977)
Good Against Evil (1977)
Rosebud (1975)

Komentari